loader-logo

Vacature bijbaan bij Outreach

Ben jij op zoek naar een leuke afwisselende bijbaan en vind je het leuk om met kinderen te werken?
Wij zoeken meerdere studenten die het leuk vinden om af en toe voor de klas te staan.
Outreach organiseert meerdere activiteiten die het doel hebben om leerlingen enthousiast te krijgen voor wetenschappelijk onderzoek. Dit doen we door bijvoorbeeld practica aan te bieden aan basis onderwijs en voortgezet onderwijs. Een voorbeeld hiervan is het practicum ‘Forensisch DNA-onderzoek: puzzelen met pieken’. Dit is een samenwerkingsproject van Bètapartners Academie (www.betapartners.nl) en de Reizende DNA-labs (www.dnalabs.nl). In het practicum krijgen leerlingen in drie uur tijd college over forensisch DNA-onderzoek en zullen ze een echt DNA-profiel maken met behulp van realistische apparatuur (PCR, capillaire gel-elektroforese) om op die manier een fictieve overval zaak op te lossen.  Ook binnen de andere bèta disciplines bieden we lessen aan.


FunctieomschrijvingIn deze baan begeleid je activiteiten. Dit doe je vrijwel altijd samen met een medestudent. De activiteiten vinden soms plaats op Science Park, en soms bezoek je de school. Dit is een flexibele bijbaan. Het aantal uren dat je werkt is afhankelijk van jouw beschikbaarheid, en de aanvragen vanuit de scholen. Het aanbod van Science Labs voor het voortgezet onderwijs kun je vinden op: https://www.betapartners.nl/overzicht-science-labs/  Het aanbod van activiteiten voor basisonderwijs kun je vinden op: https://www.wetenschapsknoop.amsterdam/wetenschaps-en-technieklessen/


Functie-eisen– Volgt één van de Bachelor of Master studies op de Science Park (FNWI of IIS, UvA)
– Affiniteit met lesgeven
– Rijbewijs is een pré
– Flexibel (werktijden afhankelijkheid van geboekte practica)
– Voor een aantal activiteiten is inwerken d.m.v. meekijken bij een practicum en/of deze uitgebreid doorspreken of zelf presenteren verplicht


Solliciteren Wil jij graag het team komen versterken, stuur dan je sollicitatie en CV naar outreach-science@uva.nl. Contactpersonen/aanhef: Iris Verhoeff. Ook voor meer informatie kun je daar terecht. Meer informatie over de activiteiten die Outreach organiseert is te vinden op www.wetenschapsknoop.amsterdam (basisonderwijs), www.betapartners.nl (voortgezet onderwijs) en https://www.betapartners.nl/vacature-student-assistent-wetenschapseducatie/.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.