Welkom! Waarschijnlijk kijk jij op deze pagina omdat jij aankomend jaar begint met een studie aan de UvA.
Als je Biologie, Biomedische wetenschappen of Psychobiologie gaat studeren, krijg je ook met Congo te maken. Op deze pagina kun je wat extra info vinden, maar ook jaargenoten zullen veel informatie hebben.
Congo heeft voor iedere opleiding alvast een WhatsAppgroep aangemaakt waar jij je vragen aan medestudenten kunt stellen, de links hiernaar kun je vinden in de brief die je hebt ontvangen. 

Wat is Congo?

Congo is de studievereniging van Biologie, Biomedische wetenschappen en Psychobiologie. Congo organiseert een groot scala aan activiteiten voor haar leden zoals knallende feesten, interessante lezingen, creatieve muziekavonden, bijzondere toneelstukken, een jaarlijks congres, gezellige weekenden en nog veel meer. Dit wordt gedaan door onze commissies. Als het je leuk lijkt om zelf ook iets te organiseren, houd dan vooral de Congo-Instagram of BASH in de gaten voor als de commissies weer nieuwe leden zoeken! Een overzicht van alle commissies die Congo rijk is, vind je door hier te klikken. Daarnaast bieden we als studievereniging ook hulp aan als je bijvoorbeeld problemen hebt met je studie of vragen hebt over studeren. Stuur hiervoor een mailtje naar onderwijs@congo.eu en we zullen je zo snel mogelijk proberen te helpen.

Waarom zou ik lid worden van Congo?
Voor slechts €42,50 ben je de rest van je leven lid van Congo. Je krijgt korting op je studieboeken, maar ook kun je via Congo een snijset en labjas kopen. Deze zijn verplicht voor het volgen van practica. Naast boeken heeft Congo natuurlijk nog veel meer te bieden! Zo kun je gratis koffie en thee en goedkoop fris en snacks in de Congokamer halen, krijg je korting op de activiteiten van Congo en kun je veel nieuwe mensen ontmoeten.

Hoe schrijf ik me in voor Congo?

Om je in te schrijven voor Congo moet je alle stappen volgen voor het aanschaffen van boeken via onze website, als je enkel een lidmaatschap wilt hebben dan kun je tijdens dit proces alle boeken uit het winkelmandje halen en enkel een lidmaatschap aanschaffen. 

Hoe bestel ik boeken en andere studiebenodigdheden?

De boeken voor je studie kun je bestellen in de boekenshop van Congo. Om boeken te bestellen moet je wel eerst lid worden van Congo. Een kort stappenplan:

 1. Koop je lidmaatschap op https://www.congo.eu/product/congo-lidmaatschap/
 2. Ga naar https://wo4you.nl/
 3. Maak een account aan in de boekenshop. Let op! Dit is niet hetzelfde account als dat van de Congo-website. Onthoud hier dus ook goed je wachtwoord en gebruikersnaam.
 4. Kies Universiteit van Amsterdam -> Congo -> Je studie -> Year 1 – Sem 1 -> Bekijk boekenlijst
 5. Vink ‘Ja, ik ben lid van de studievereniging en heb recht op de afgesproken korting.’ aan -> Ga door naar boekenlijst
 6. Selecteer de boeken die je nodig hebt en reken deze af
 7. Maak een account aan op de Congo-website op de homepage. Dit is een ander account dan voor de boekensite. Stuur een mailtje naar info@congo.eu om je account te laten goedkeuren. Je krijgt een mail ter bevestiging als dit is gelukt!  
 8. Ga vervolgens naar de webshop voor overige studiebenodigdheden door op de Congo-website op Studieshop > Overige Studiebenodigdheden te klikken.
 9. Maak een account aan. Dit is weer een ander account dan bij de boekenshop.
 10. Bestel een labjas. Biologen en biomedici moeten ook een snijset aanschaffen. Psychobiologen hoeven geen snijset aan te schaffen. Zonder deze verplichte studiebenodigdheden kun je niet deelnemen aan practica of Academische Vaardigheden (AV).
 11. Reken je bestelling af.
 12. Je boeken worden thuisbezorgd. Je labjas en snijset haal je op tijdens de Facultaire Introductie in de eerste week op Science Park. Zorg dat je je betalingsbevestiging uit hebt geprint of op hebt geslagen op je telefoon, zodat je deze kunt laten zien. Zonder betalingsbevestiging kunnen we je geen spullen meegeven.

Let op! Zonder lidmaatschap kan je geen labjas bestellen en ontvang je geen korting op je studieboeken.

Hoe kom ik aan een kamer?
Het is erg lastig om in Amsterdam aan een (betaalbare) kamer te komen. De officiële site van de gemeente voor studentenwoningen is https://www.studentenwoningweb.nl/. Op basis van inschrijfduur kun je in aanmerking komen voor een kamer. Daarnaast zijn er ook websites zoals https://housinganywhere.com/nl/ en https://kamernet.nl/ waar mensen zelf een advertentie op kunnen zetten. Let erop dat niet al deze advertenties even betrouwbaar zijn! Aangezien je veel les zult hebben op Science Park, is het handig om een kamer in de buurt te zoeken. Zo is er een groot studentencomplex in Diemen (Rode Kruislaan) waar 900 studenten wonen. In deze flat heb je een eigen kamer en badkamer, maar deel je de keuken met 5 mensen. Science Park ligt op 10 minuten fietsen en als UvA-student krijg je voorrang op deze kamers als je bent ingeschreven bij Studentenwoningweb, dus zelfs met een korte inschrijftijd kun je dan via Studentenwoningweb redelijk makkelijk aan een kamer komen. De beste kamers worden toch vaak via via gevonden. Houd dus je oren en ogen open!

Ik heb een vraag die hier niet bij staat!

Stuur dan een mailtje naar info@congo.eu

Vorige slide
Volgende slide