loader-logo

Huidig bestuur

Congo CIV
                                                                                           

Britt de Waal – Voorzitter

Ik ben Britt de Waal, 21 jaar oud en tweedejaars psychobioloog. Ik kom uit Haarlem, maar ik woon ondertussen in Diemen. Toen ik begon met studeren in Amsterdam was ik nog niet vaak te zien bij de activiteiten van Congo, maar in de loop van het eerste jaar was ik er steeds vaker. Na één keer de sfeer op een dinsdagborrel geproefd te hebben, was ik gelijk verkocht. Dit kwam vooral door alle leuke mensen die ik daar leerde kennen en via wie ik nog heel veel meer leuke mensen heb ontmoet. Halverwege het eerste jaar heb ik me aangesloten bij de FICie en sindsdien kan ik mezelf dus ook een actief lid van de vereniging noemen. Tijdens de organisatie van de FI was het mijn taak om de commissiemarkt te organiseren. Hierdoor leerde ik ook alle andere commissies van Congo kennen, wat mij ook nog een stuk enthousiaster maakte. Ondertussen ben ik ook lid van de StudiereisCie en de ActieCie.

Dat ik mezelf komend jaar de voorzitter van Congo mag noemen, voelt als een grote eer. Ik heb er onwijs veel zin in om samen met 5 hele leuke mensen onze eigen invulling aan de vereniging te geven en er een topjaar van te maken. 

Joan Michiels – Secretaris

Mijn naam is Joan Michiels, op moment van schrijven ben ik 20 jaar oud en derdejaars psychobioloog. Bijna tweeënhalf jaar geleden ben ik verhuisd van een dorpje in de buurt van Tilburg naar het o zo grote Amsterdam om te gaan studeren en ben ik ook voor het eerst met Congo in aanraking gekomen. Hoewel dit in een periode van lockdowns en online activiteiten was, heeft Congo gelijk mijn hart gestolen. Dankzij mijn Intreepapa en -mama heb ik me gelijk bij de WeekendCie en kort daarna ook bij de KookCie aangesloten en kon ik – al was het online – genieten van de vereniging en haar verwelkomende sfeer. 

Met zo veel (oud-)bestuursleden om mij heen in deze commissies was het bijna vanzelfsprekend dat ik me nog harder wilde gaan inzetten voor de vereniging en zo ben ik er dan ook ingerold. Met name toen de activiteiten weer fysiek konden doorgaan, besloot ik dat ik me hier écht wel een jaar volledig in wilde storten. Dit is momenteel te zien aan het feit dat ik me sinds kort ook nog heb aangesloten bij de Redactie en LiftCie. Naast dat een groot deel van mijn vrije tijd al een poos uit Congo bestaat, heb ik een grote passie voor taal en is lezen één van mijn grootste hobby’s, dus de functie van secretaris is me wel enigszins op het lijf geschreven. Ik kijk ernaar uit om me nog verder voor de vereniging in te zetten komend jaar met de rest van het bestuur en alle andere leden! 

Sam Relyveld – Penningmeester

Mijn naam is Sam Relyveld. Ik begon in 2021 met de studie Psychobiologie aan de UvA, maar mijn studententijd begon pas echt na het Eerstejaarsweekend van Congo. Ik heb daar veel leuke nieuwe mensen ontmoet en ben daardoor actief bij Congo geworden. Tijdens dat weekend heb ik een groot deel van de tijd in de keuken met de KookCie doorgebracht, waardoor ik een paar weken later op de open vergadering belandde en mijn Congocarrière (als je dat zo mag noemen) begon. Ik heb met heel veel plezier bij de Algemene Ledenvergaderingen voor alle Congoleden gekookt en het is ons volgens mij altijd gelukt om iets lekkers neer te zetten.

Toen ik bij de IntroCie kwam om het Eerstejaarsweekend te organiseren, begon Congo nog meer voor mij te leven. Ik ben hier om meer op het weekend te kunnen betekenen verkozen tot vice-voorzitter. Ik kwam er toen achter dat activiteiten voor Congo organiseren bijna net zo leuk is als meedoen. Rond die tijd ben ik ook over het bestuur gaan nadenken met het gevolg dat ik mij nu een heel jaar vol enthousiasme voor de vereniging kan inzetten met vijf andere gepassioneerde Congoleden.

Marilyn Bartling – Commissaris Onderwijs

Hi! Ik ben Marilyn Bartling. Ik vind het leuk om me te omringen met dingen waar ik vrolijk van word: muziek, vrienden en goede films. Ik hou ervan om druk bezig te zijn. Doordeweeks doe ik aan zangles, bandrepetitie, kickboksen, schrijven en daarnaast ben ik ook veel bij Congo. Je leest het goed, ik kan niet stilzitten. Ik ben een ras-Amsterdammer. Na een tussenjaar vol corona begon ik aan mijn studie en daar was Congo: vet veel leuke activiteiten waar ik met mijn nieuwe studievrienden naartoe kon. Zelf kwam ik terecht bij de MuziCie en de FeestCie, waar ik ontzettend leuke activiteiten organiseer en leuke mensen heb ontmoet. Ik heb mijn profielwerkstuk over het schoolsysteem gedaan, ik heb me altijd beziggehouden met onderwijs en heb daarom ook ontzettend veel zin om aan de slag te gaan als Commissaris Onderwijs. Mijn leuke ontmoeting met Congo hoop ik door te kunnen geven aan de toekomstige eerstejaars. Ik heb ontzettend veel zin om met mijn nieuwe bestuursleden een heel mooi jaar neer te zetten.


Lara Smits – Commissaris Activiteiten

Ik ben Lara Smits, 19 jaar oud, nu tweedejaars psychobioloog en ook net begonnen aan de dubbele bachelor met Psychologie. Ik heb mijn hele leven in Leiden gewoond, maar woon nu al anderhalf jaar in Amsterdam. Wat je echt van mij moet weten is dat ik een enorme dierenfan ben (ik eet dan ook al mijn hele leven vega), ik eigenlijk echt een nerd ben (aanraders voor boeken zijn altijd welkom) en dat ik het gelukkigst ben met al m’n vrienden om me heen!

Voor mij begon het Congo-avontuur op dag één van Intreeweek. Met twee mega-enthousiaste en actieve Congoleden als papa en mama en de borrel op dag twee was het voor mij simpel: ik was helemaal verkocht. Het duurde dan ook niet lang voordat ik op (bijna) elke borrel te vinden was en me aansloot bij de FICie. Congo heeft voor mij het eerste echt wel spannende jaar van mijn studie tot het beste jaar gemaakt en me met open armen opgenomen in de familie. Hiervoor ben ik alle lieve leden enorm dankbaar en mijn doel is dan ook om met ons nieuwe bestuur dit gevoel vast te houden ,aan alle nieuwe (en oude) leden over te dragen en als Commissaris Activiteiten heel veel liefde aan alle commissies te geven. Ik heb enorm veel zin om me het komende jaar samen met deze vijf fantastische mensen in te zetten voor Congo en iedereen die daarbij hoort!

Froukje van der Zwan – Commissaris Extern

Ik ben Froukje van der Zwan en ik ben 19 jaar. Oorspronkelijk kom ik uit Houten, maar ik woon ondertussen anderhalf jaar in de Bijlmer. Door mijn Intreepapa en -mama werd ik geïntroduceerd bij Congo en na een kopstoot met de deur op Eerstejaarsweekend was ik verkocht. Ik voelde me bij Congo met open armen ontvangen en ik geniet van de openheid, vrijheid en inclusiviteit. Al gauw werd duidelijk dat ik geïnteresseerd was in een bestuursjaar. Na mijn eerste VrijMiBeau werd ik onder andere door de toenmalige voorzitter meegenomen voor een after in de Maslow en vanaf toen is het idee ontstaan. Eerst ging ik bij de KookCie, waar ik op het Eerstejaarsweekend al kennis mee had gemaakt. Dit vond ik zo leuk dat ik mij bij de IntroCie heb gevoegd. Ondertussen ben ik ook lid van de LiftCie geworden. Na een jaar met veel plezier in meerdere commissies een functie te hebben gehad, wil ik mij graag inzetten voor de hele vereniging. Als bestuur heb ik gelijk een mooi excuus om naar alle activiteiten te gaan. Ik kijk er heel erg naar uit om als Commissaris Extern aan de slag te gaan. Het lijkt mij hartstikke leuk om contacten en samenwerkingen buiten Congo aan te gaan en hiervoor het aanspreekpunt te mogen zijn. Ik heb er heel erg veel zin in om samen met vijf fantastische mensen een mooi jaar neer te zetten.