loader-logo

Huidig Bestuur

Congo CIII
                                                                                           

 

Daan Hooij – Voorzitter

Toen ik begon met Psychobiologie studeren in Amsterdam, wilde ik niets liever dan mij bij een vereniging aansluiten. Helaas zorgde corona ervoor dat sociale gelegenheden en vooral borrels schaars werden. Gelukkig bood de EerstejaarsCie de perfecte oplossing om ondanks de pandemie toch nog wat jaargenoten beter te leren kennen en zo rolde ik Congo in. Toen het Zoom-tijdperk eenmaal afgelopen was, merkte ik dat actief worden bij Congo één van mijn beste keuzes ooit was geweest. Dat werd wel duidelijk door de vele gezellige borrels en activiteiten.

Tegenwoordig mag ik mijzelf voorzitter van de EerstejaarsCie noemen en kan ik mijn creatieve uitingen loslaten als eerstejaars ToCo lid. Toch lijkt het mij wel heel leuk om nog meer voor Congo te kunnen doen, een bestuursjaar is daarom de ideale uitdaging. Ik kijk er onwijs naar uit om samen met 5 topmensen ons een jaar lang op het besturen van Congo te storten.

 

Evelyne Tuijp – Secretaris

Hoi! Ik ben Evelyne Tuijp, 21 jaar en nu alweer 3de-jaars psychobioloog. Ik kom uit Haarlem en woon nu in Diemen. Ik houd van muziek, tennis en gezelligheid! Verder ben ik erg fanatiek, altijd vrolijk en kan met vrijwel iedereen overweg. Ik kwam als eerst in aanraking met Congo op mijn eerstejaarsweekend. Dit vond ik echt een geweldig weekend. En op dit weekend had ik meegeholpen met de KookCie, wat ik zo leuk vond dat ik later in mijn eerste jaar me een echte hete peper kon noemen (KookCie-lid ;)). Ik ben toen hier en daar naar Congo activiteiten gegaan, maar ik woonde nog niet in Amsterdam waardoor die drempel wat hoger lag. Toen ik in mijn tweede jaar wel een kamer had, was lief Covid daar. Gelukkig kan er nu steeds meer en dat is maar goed ook, want Congo is mega gezellig.
In de afgelopen jaren was Congo er steeds een beetje voor mij op de achtergrond, maar nu kan ik me er volledig op focussen. Ik heb super veel zin om het nieuwe bestuur te vormen en dat we er maar een mooi, productief en (vrijwel) covidloos jaar van kunnen maken!

Zara Verheggen – Penningmeester

In 2020 begon ik aan mijn studie en ben ik lid geworden van Congo. Vanwege corona kreeg ik niet veel mee van Congo, maar toch besloot ik impulsief om naar de open vergadering van de FeestCie te gaan. Daar leerde ik al wat actieve Congolezen kennen die me met open armen ontvingen. In mijn tweede jaar mocht ik mee naar Eerstejaarsweekend, waar ik nog enthousiaster ben geworden om actiever bij Congo te zijn. Hierdoor kwam ik op het idee om een bestuursjaar te doen, om nog meer te netwerken binnen de vereniging.
Ik hoop komend jaar tijdens de borrels, feesten en andere activiteiten veel nieuwe mensen te ontmoeten en veel te leren. Daarnaast wil ik samen met mijn medebestuursleden een topjaar neerzetten voor heel Congo!

Peer ten Klooster – Commissaris Onderwijs

Ik ben Peer ten Klooster, 21 jaar oud en tweedejaars Psychobioloog. Ik ben opgegroeid in Haarlem en woon nu in Amsterdam-Zuidoost. Ik houd van een gezellige borrel, films en muziek. Verder ben ik erg enthousiast, erg vrolijk en kan ik het met vrijwel iedereen goed vinden.
Inmiddels is het alweer 2,5 jaar geleden dat ik ben begonnen aan de UvA. Al in de Intreeweek kwam ik in aanraking met Congo. Ik vond Congo fantastisch en ik was toen al met veel plezier bij elke borrel aanwezig. Het was daarom ook niet zo gek dat ik me niet veel later aansloot bij de BarCo. Daarmee werd ik gelijk actief lid van de studievereniging. Het bleek erg moeilijk om mijn enthousiasme voor Congo te rijmen met studeren. Ik had daarom ook iets langer nodig om mijn eerste jaar af te ronden. Inmiddels ben ik voorzitter van de barcommissie en dat doe ik met veel enthousiasme. Congo heeft voor mij altijd prioriteit gehad. Dat heeft me ertoe gezet om een bestuursjaar te doen. Ik ben dan ook van plan om er een ontzettend leuk en zeer productief jaar van te maken.


Yulin Albers – Commissaris Activiteiten

 

Ongeveer een jaar geleden begon ik aan mijn studie psychobiologie hier aan de UvA. Natuurlijk zorgde corona er toen al voor dat mijn studie op geen enkele manier normaal zou beginnen. Gelukkig had ik een hele enthousiaste Intreepapa en mama, die me toch hebben kunnen overhalen om eens een kijkje te nemen bij Congo. Ik ben toen naar de open vergadering van de WeekendCie gegaan en mag me sindsdien trots lid noemen van deze commissie. Daarna ging het vrij snel, van het twijfelen of ik toch het eerste jaartje thuis wilde blijven wonen in Breda, naar opeens een plekje vinden in Amsterdam. Daarnaast begon ik me steeds meer thuis te voelen bij Congo. Om nog wat actiever te worden, heb ik me afgelopen jaar ook bij de FICie gevoegd. Tijdens het organiseren van de FI, heb ik weer veel geleerd over Congo en haar commissies. Nadat ik ook eindelijk de Montmartre en de Congokamer mocht betreden, wist ik het zeker: dat smaakt naar meer! Congo blijft mij enthousiast maken en ik kijk er naar uit om aankomend jaar mijn enthousiasme te delen met alle andere leden.

Chrisanne Raben – Commissaris Extern

Iets meer dan een jaar geleden ben ik begonnen met mijn dubbele bachelor psychobiologie/psychologie. Helaas begon ik hieraan tijdens de corona-periode en had ik door alle online lessen niet de kans om veel mensen te leren kennen. Ik heb toen besloten om me bij de BarCo aan te sluiten, zodat ik nieuwe mensen kon leren kennen. Zodoende maakte ik ook kennis met Congo. Ondanks dat er geen borrels waren en dat alle andere activiteiten online moesten, voelde Congo al snel als thuis. Aan het einde van mijn eerste jaar waren de activiteiten steeds minder vaak online en aan het begin van mijn tweede jaar waren alle activiteiten fysiek. Hierdoor leerde ik Congo steeds beter kennen en werd ik actiever en actiever. Voordat ik het wist was ik secretaris bij de IntroCie en heb ik een super leuk weekend mogen organiseren! Alle leuke activiteiten en lieve mensen hebben ervoor gezorgd dat mijn hart voor Congo echt gegroeid is. Ik hoop dat ik met mijn enthousiasme en ijverigheid veel kan bereiken met en voor Congo! Ik heb dan ook heel erg veel zin in aankomend jaar!!