Congo CV
                                                                                           

 

Rik Arendsen – Voorzitter

Ik studeer biologie en dat doe ik aan de UvA, over beide heb ik enorm getwijfeld zoals ik dat over vele dingen doe… Toch ben ik dankbaar dat ik hier terecht ben gekomen en dankbaar voor de mensen die ik hier heb leren kennen, de mensen die elke mogelijke aarzeling hebben laten verdwijnen. Mijn start bij Congo was langzaam, maar geweldig. Het was al diep in de winter van mijn eerste jaar toen deze vonk oversloeg. Ik leerde Congo namelijk pas echt kennen nadat ik besloot om me te wagen aan de borrels. Dit was best wel een stap voor mij, omdat ik tussen de actieve leden van de vereniging niemand kende, maar niets is sneller veranderd en dat maakte het enorm gezellig. Congo verwelkomt ieder met open hart (en een biertje) en ik kijk er enorm naar uit om deze traditie voort te zetten als bestuurslid. Na een paar borrels werd ik al snel overtuigd om me aan te sluiten bij de FICie en sindsdien is Congo waar ik me thuis voel. Met iedere commissie en ieder persoon die ik van onze prachtige vereniging ontdek, groeit het onsterfelijke vuur dat die winter is ontstaan.

 

Lydia van Rooijen – Secretaris

Hoi! Ik ben Lydia van Rooijen, ik ben nu 19 jaar en kom uit Heiloo. Ik zit nu in het tweede jaar van Psychobiologie. Ik ben alweer anderhalf jaar geleden geïntroduceerd aan Congo door mijn Intreemama’s en Intreeco-papa. Zeker na de eerste themaborrel merkte ik, dat ik me thuis voelde in de gezellige chaos van Congo. Kort na EJW ben ik bij de KookCie gegaan. Samen met hen kook ik met veel plezier voor de ALV’s en heb ik ook Congo beter leren kennen. Toen ik wonder boven wonder in het tweede semester een kamer vond, kon ik ook vaker naar Congo-activiteiten komen, waardoor ik nog enthousiaster ben geworden over deze leuke studievereniging. Daarom ben ik dit jaar ook nog bij de MuziCie gegaan. 

Nog een beetje over mij; ik kan enorm genieten van slechte series en hou ervan om lekker te chillen met een muziekje aan. Ook vind ik het heel leuk om naar concerten en theater te gaan. Verder vind ik het erg gezellig om samen met anderen te koken en gezellig spelletjes te spelen. Momenteel heb ik vooral super veel zin in aankomend jaar en ik ben van plan er het beste van te maken!

 

Thijs Oostenbrink – Penningmeester

Ik ben Thijs Oostenbrink, 21 jaar en derdejaars van de studie Biomedische wetenschappen. Ik kom uit Amstelveen en ben recent naar Diemen verhuisd. Ik maakte al kennis met Congo in de Intreeweek waar mijn Intreeweekouders mij een warm welkom hebben gegeven voor zowel de studie als de vereniging. In mijn eerste jaar waren de lockdowns net klaar en hadden heel veel mensen weer zin om te feesten en uit te gaan. Ik was geen uitzondering, waardoor ik al sinds mijn eerste jaar veel te zien ben op borrels, activiteiten en in de CK. Mijn eerste commissie was de EerstejaarsCie. Ik had natuurlijk nog niet genoeg van Congo en ben toen ook bij de FICie gegaan, waar ik in het afgelopen jaar als hoofd commissies/activiteiten samen met mijn taskforce de commissiemarkt heb georganiseerd en een nieuwe invulling heb gegeven aan de spelletjes op maandag en dinsdag. Ondertussen ben ik ook bij de KamerCo gegaan. Ik heb sinds mijn eerste jaar steeds liever een bestuursjaar willen doen. Ik heb daarom ook heel veel zin om met deze vier mensen mij volledig in te zetten voor Congo.

 

 

Simson Horstman – Commissaris Onderwijs

Toen ik in 2022 uit mijn tussenjaar kwam om eindelijk met studeren te beginnen, had ik nog geen idee wat een studievereniging inhield en nog zeker geen interesse om een actief lid te worden. Dit veranderde echter snel toen ik in mijn eerste jaar van Psychobiologie de borrels en andere activiteiten van Congo ontdekte. Het duurde eventjes voordat het balletje pas echt begon te rollen; in deze eerste twaalf maanden keek ik met volle interesse vanaf de zijlijn mee met mijn vrienden die inmiddels wel al actief waren in commissies. 

Aan het begin van mijn tweede studiejaar was het dan eindelijk tijd. De kans bood zich aan om me aan te sluiten bij de LustrumCie om te helpen met de voorbereidingen van het 21e lustrumfeest van Congo! Dit was een kans die ik niet aan me voorbij kon laten gaan. Op dat moment kende ik al veel leden van de vereniging en groeide mijn passie ervoor enorm. Hoe meer ik toen over een bestuursjaar na ging denken, hoe leuker het me leek. Ik verdiepte me in de verschillende functies, ontmoette medekandidaten en beeldde me in hoe ik mijn steentje voor een jaar zou bijdragen.

 

 

 

Pleun de Graaf – Commissaris Activiteiten

Hoi, ik ben Pleun de Graaf, 20 jaar oud en ik ben geboren en opgegroeid in Amsterdam-Oost. Na mijn tussenjaar ben ik in 2022 begonnen aan de studie Psychobiologie. Tijdens de Intreeweek werd ik door mijn Intreemama’s geïntroduceerd aan Congo. Al snel was ik met wat vrienden uit mijn Intreegroepje te vinden op de eerste themaborrel van het jaar. Toen ik me vervolgens had aangesloten bij de EerstejaarsCie, begon mijn leven als actief lid bij Congo pas echt. Ondertussen heb ik met veel plezier als onderdeel van de IntroCie Eerstejaarsweekend 2023 georganiseerd en ik ben samen met de LustrumCie bezig om de 105e verjaardag van Congo groots te vieren. Het is dan ook een eer om in dit bijzondere lustrumjaar deel te mogen zijn van het bestuur. Ik heb er heel erg veel zin in om me samen met mijn medebestuursleden in te zetten voor Congo en hopelijk maken we er samen met alle leden een geweldig jaar van!