Heb jij je bachelor afgerond? Gefeliciteerd, dan mag je jezelf alumnus noemen van jouw studie!
Wij vinden het erg belangrijk om goed contact te houden met onze alumni, en bovendien willen wij ook graag dingen voor onze alumni kunnen organiseren.
Kijk hieronder bij de studie die je hebt afgerond, wat wij voor jou organiseren! Heb je vragen? Mail naar alumni@congo.eu

Psychobiologie
Samen met de faculteit is Congo een samenwerking aangegaan met de Amsterdamse Universiteits-Vereniging (AUV), de UvA-brede alumnivereniging. Binnen deze vereniging is er een Psychobiologie kring opgericht die activiteiten voor Psychobiologie alumni organiseren.
Hier vind je de link naar de kringwebsite waar je informatie over de kring kunt vinden, zien wat de kring organiseert en hoe je lid wordt.

Biomedische wetenschappen
Ook is Congo een samenwerking aangegaan met de AUV met betrekking tot het opzetten van een bio-medische wetenschappen kring. De alumnikring Biomedische wetenschappen is opgericht tijdens de viering van het 125-jarig bestaan van de AUV op 8 november 2014. Hier kun je informatie over de kring vinden, wat er georganiseerd wordt en hoe je lid wordt. Ook is er een Alumni Facebookpagina en een LinkedIn pagina waar je lid van kan worden.

Biologie
Ook voor Biologie is er een alumnikring opgericht, hier vind je de link naar de kringwebsite. Deze kring is te vinden op Facebook en LinkedIn

De eerste alumniactiviteit die gepland was werd georganiseerd door Congo’s Lustrumcommissie vanwege het 19e Lustrum. Tijdens de alumnidag kwamen alumni van lang en minder lang geleden bij elkaar om herinneringen op te halen en voor één dag terug in de collegebanken te kruipen.

Sequoia (Helaas bestaat Sequoia niet meer).
Sequoiadendrion giganteum, de enige overgebleven soort van haar genus roept sinds mensenheugenis het gevoel van eeuwigheid op. Bekend vanwege haar onmetelijke vermogen om storm, droogte en zelfs bosbranden heelhuids te doorstaan staat ze symbool voor kracht en doorzettingsvermogen. De grootse en oudste exemplaren van deze boom kunnen meer dan tachtig meter in hoogte worden en vormen hun eigen micro-ecosfeer ter profijt van veel ander leven. Echter, net als elk levend organisme op deze planeet begint ook de Seqouiadendrion giganteum haar leven als een kleine en kwetsbare jongeling.

Met de oprichting van alumnivereniging Sequoia maken we een belangrijke tijd mee die het prille begin van een lang leven moet markeren. Onze hoop is dat oude en jonge ecologen, celbiologen, neurobiologen en andere levenswetenschappers zich zullen lenen als voedingsbodem voor een langdurig bestaan van de vereniging. Onder het bladerdak van de vereniging bieden we de mogelijkheid voor hereniging en ontmoeting, van oude vrienden en verschillende generaties. Wij nodigen alle oud-levenswetenschappers van de Universiteit van Amsterdam uit om naast onze website ook de activiteiten te bezoeken en zo een symbiose van frisse gediplomeerden en ervaren grijsaarden tot stand te brengen.

Linked-In

Congo heeft een Linked-In pagina voor alle alumni, kijk hier vooral rond. 

Alumni en het lustrum
Dit jaar is Congo 105 geworden en vieren wij ons lustrum. Alle alumni zijn van harte welkom bij de Opening, het lustrum gala en de sluiting.