loader-logo

WETENSCHAPPELIJKE STAGE NEUROLOGIE

Vanaf november kan ik een stageplaats aanbieden bij de Neurologie afdeling van het Radboudumc. Ik doe hier onderzoek naar de effecten van een hoge bloeddruk op de hersenen bij jonge mensen. Een hoge bloeddruk is namelijk een bekende risicofactor voor het krijgen van beroertes en vasculaire dementie, maar over de onderliggende mechanismen die leiden tot schade aan de bloedvaatjes weten we eigenlijk nog maar heel weinig. Om dit te onderzoeken maak ik op 4 tijdspunten een hele uitgebreide MRI scan, waarbij ik onder andere kijk naar de bloed-hersenbarrière (door contrast in te spuiten), resting state fMRI, diffusie en perfusie maar ook naar structurele hersenveranderingen. Daarnaast neem ik op die tijdspunten uitgebreide cognitieve testen en motor testen af, en wordt er bloed afgenomen om te kijken naar inflammatie.

Tijdens je stage ben je nauw betrokken bij het identificeren en includeren van de patiënten; je gaat telefonisch contact opnemen met patiënten om ze te informeren en je bent aanwezig bij de afspraken met de artsen om het behandeltraject af te stemmen met de studiemetingen. Daarnaast kun je zelf de studiemetingen doen en leer je om alle testen af te nemen. Ook is het mogelijk om meer te leren over de analyse van geavanceerde MRI technieken. De precieze onderzoeksvraag kunnen we in overleg bepalen aan de hand van jouw interesses en wat je wilt leren.Qua starttijd zijn we flexibel, je kunt ergens in de komende maanden starten. We zoeken wel iemand die voor minimaal 5 maanden bij ons blijft. Lijkt dit je leuk of wil je hier meer over weten? Stuur me een mailtje via esther.janssen@radboudumc.nl!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.