loader-logo

Vacature: Specialist Molecular Breeding

Heb jij passie voor plantenonderzoek en het veredelingsvak? En vind je het een uitdaging om dit onderzoek te vertalen in de praktijk? Dan ben jij de Specialist Molecular Breeding die wij zoeken voor onze veredelingsafdeling in Fijnaart!Hoe ziet jouw functie als Specialist Molecular Breeding bij Rijk Zwaan eruit?
Als Specialist Molecular Breeding vervul je een essentiële rol in het innovatieproces van de veredeling van diverse vollegrondsgewassen. Binnen deze functie ligt de focus op merkergestuurde veredeling, waarbij je verantwoordelijk bent voor het op de juiste wijze inzetten van de veredelingssoftware. Hierbij vertaal je het moleculaire onderzoek naar de veredelingspraktijk. Je werkt in een verbindende rol met de veredelaars, het prebreeding team, de genomic breeders en de softwareontwikkelaars.

Concreet houd je je onder andere bezig met: 

 • Veredelingsteams actief support bieden bij de implementatie van nieuw ontwikkelde merker strategieën en analysetools, denk hierbij bijvoorbeeld aan complexe terugkruisingen en systematische combinatiegeschiktheid analyses;
 • Analyse van de portfolio van terugkruisingsprogramma’s per gewas;
 • Een soepele transitie faciliteren van de kennis uit prebreeding naar de veredelingsteams;
 • Het implementeren, optimaliseren en beheren van veredelingssoftware.

Wat jij meebrengt
Jij bent een teamspeler, communicatief sterk, proactief ingesteld en hebt een praktische instelling. Je werkt goed georganiseerd, houdt van het stroomlijnen van processen en neemt daarin graag het initiatief. Projectmatig werken is je op het lijf geschreven.

Daarnaast kunnen we het volgende vinden op je cv: 

 • Een afgeronde universitaire opleiding in de richting van veredeling, moleculaire biologie of (planten)genetica;
 • Affiniteit met software applicaties;
 • Goede beheersing van de Engelse taal.

Wat kun je van ons verwachten?
Als Specialist Molecular Breeding ga je deel uitmaken van de afdeling Veredeling Terra. De afdeling bestaat uit een gemotiveerd team van ruim 35 collega’s die dagelijks werken aan de veredelingsprogramma’s met als doel, het ontwikkelen van de beste rassen. Naast een groeiende, internationale werkomgeving, bieden wij jou graag: 

 • Direct een vast contract voor 38 uur in de week;
 • Een uitgebreid onboarding programma (Sharing Rijk Zwaan);
 • Diverse opleidingsmogelijkheden via onze Rijk Zwaan Academy ;
 • Goede balans tussen werk en privé.

Interesse?
Je sollicitatie kun je richten aan Karin Godthelp (Advisor Human Resources). Klik op deze link om te solliciteren!

Omdat je sollicitatie door meerdere mensen zorgvuldig wordt beoordeeld, ontvang je binnen twee weken een reactie. Een assessment maakt deel uit van de procedure. Rijk Zwaan: jouw nieuwe werkgever?
In Fijnaart, West-Brabant, ligt een Research & Development locatie van Rijk Zwaan. Een internationaal familiebedrijf met een mensgerichte bedrijfscultuur. Rijk Zwaan staat aan het begin van de voedselketen. We ontwikkelen groenterassen en verkopen daarvan de zaden aan telers over de hele wereld. We kunnen en willen vanuit onze positie een bijdrage leveren aan de wereldvoedselvoorziening. Daarbij draait het om groei. De groei van een natuurlijk product, dat we wereldwijd exporteren. De groei van ons bedrijf, waar nu ruim 3.300 mensen werken in meer dan 30 landen. En vooral de groei van onze medewerkers. Je krijgt bij ons namelijk alle ruimte om te ondernemen en jezelf te ontwikkelen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *