loader-logo

Verslag Carrieredag 2019

Nadat het lokaal van de sprekers langzaam was vol gedruppeld om 13u, kon de dag dan eindelijk voor het publiek beginnen. Marie-José van Tol trapte af. Ze vertelde over haar loopbaan en zoomde daarbij in op alle keuzes die je moet maken als student. Ze sprak bemoedigend over het maken van een carrière in de wetenschap als vrouw. De les die ze mee gaf was: werk hard en zet je beste beentje voort.

Maanden aan voorbereidingen gingen er aan vooraf. Er werd gebeld, gemaild, gebeld, (nog een keer gemaild), geflyerd en misschien een beetje gestessd, om dit jaar de carrieredag weer tot een succes te maken. 5 November was het dan eindelijk zo ver. De hele ochtend werden voorbereidingen getroffen: de markt werd opgezet (statafels opzetten blijkt nog een hele klus), boodschappen werden gehaald en gesjouwd en de eerste bedrijven werden verwelkomd.

Toen was het de beurt aan Midas Dekkers. Hij gaf een betoog over de denkende wetenschapper. Volgens hem moet er meer ruimte komen in de wetenschap om na te denken. Immers, een man verandert meer door een halve liter jenever, dan door een miljoen jaar evolutie. Midas’ advies luidde: blijf gewoon lekker gemiddeld; wees een 6─ mus.

Na deze inspirerende praatjes werden de studenten naar de workshops geleid. Dit jaar waren er drie uiteenlopende workshops waar de studenten uit konden kiezen. Young advisory group, over consultancy, Brein in beeld, over het vertalen van wetenschap naar de maatschappij, & Rizgar Saltik, die kwam vertellen over medische innovatie en ondernemerschap.

Vervolgens was het tijd voor de markt. Onder t genot van koffie, thee en heel veel koekjes, konden studenten kletsen met diverse bedrijven, masters, studieadviseurs en PhD’ers. Met meer dan 100 studenten aanwezig, was het een drukke gezellige boel.

De dag werd afgesloten met een netwerkborrel. Toen de bedrijven en studenten allemaal vertrokken waren, was het tijd voor een kort bedankmomentje. Allereerst werd het bestuur en de vrijwilligers bedankt voor hun helpende hand. Daarna wendde trotse voorzitter Bibian zich tot alle commissieleden, Anke, Charlotte, Floor, Ishara, Kim & Noa. Om 20u ging iedereen netjes volgens het draaiboek naar bed. Behalve Ishara, die ging nog lekker borrelen. 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *