loader-logo

Studentenbegeleiders voor studenten met een stoornis in het autistisch spectrum (ASS)

Waarom?

Studenten met een stoornis in het autistisch spectrum kunnen tijdens het studeren tegen problemen aanlopen, denk aan: concentratie, planning, studievaardigheden  etc. Een begeleider kan daarbij ondersteunen.

 

Hoe?

De student met ASS krijgt een vaste begeleider toegewezen en ontvangt op regelmatige basis (wekelijks, maandelijks) een begeleidingsgesprek van een half uur, waarin de studieactiviteiten van de afgelopen week en eventuele problemen worden besproken. Ook wordt er voor iedere week een studieplan gemaakt. Op deze manier worden problemen die kunnen leiden tot studievertraging tijdig onderkend en kan de studievoortgang bevorderd worden. Indien nodig wordt hulp geboden bij het leggen van contacten met docenten.

 

Wie?

De begeleiding wordt gegeven door ouderejaars studenten pedagogische wetenschappen, psychologie, ouderejaars FNWI studenten, en studenten HBO Psychologie aan studenten van de UvA en HvA met een stoornis in het autistisch spectrum.

 

Wat?

  • het voeren van individuele begeleidingsgesprekken over studie (voortgang), planning van studie, rooster
  • het documenteren van de gevoerde gesprekken
  • het bieden van assistentie bij praktische problemen inzake de studie
  • supervisie over de eigen begeleidingspraktijk (om de week op woensdagavond)
  • training op gebied van begeleiding van studenten met een autistisch spectrum stoornis

 

Omvang:                      maximaal 8 uur/week

 

Vergoeding:                  75 euro per maand

 

Supervisie:                    Onder leiding van Ineke Bostelaar en Jos Mensink (Dr. Leo Kannerhuis)

 

Sollicitatiebrieven:  Stuur je brief en CV naar Ineke Bostelaar (E.C.Bostelaar@uva.nl) en een cc naar Margret Schmitz (M.M.C.L.Schmitz@uva.nl) . Ook voor informatie en vragen over deze begeleidersplek kun je contact opnemen met Ineke Bostelaar en kijken op onze website:  https://student.uva.nl/content/az/functiebeperking/autisme-spectrum-stoornis-ass/autisme-spectrum-stoornis-ass.html


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *