loader-logo

zevende bestuursupdate 99ste

Lieve Congolezen,

Het is weer bijna zover, de wisselALV. Het voelt echt als de dag van gisteren dat wij op onze eigen wisselALV officieel bestuur werden en nu, bijna een jaar later, is het helaas tijd om het stokje door te geven. Langzaam begint het realiteit te worden dat er een jaar voorbij is en we binnenkort weer gaan studeren. Maar wat was het een fantastisch jaar! Wat hebben we met zijn zessen veel feestjes en borrels uitgespeeld, veel uren in de Congokamer doorgebracht en hebben we elkaar beter leren kennen. Ik denk dat ik nu wel kan zeggen dat ik er 5 goede vrienden bij heb, want een jaar lang samen een vereniging runnen, alle activiteiten bezoeken, door slaapgebrek, katers en vermoeidheid heen gaan geeft wel een band!

Gelukkig waren er een aantal bondingsdagen waarop we Congo even los konden laten (of dat probeerden we in ieder geval) en gezellig wat anders konden doen. We vonden echter de 5 bondingsdagen die wij hadden dit jaar niet genoeg en hebben hiernaast ook twee bestuursweekenden gepland. De laatste hebben we doorgebracht in de Achterhoek bij de ouders van Sanne. Vol energie (zoveel als je dat nog kunt hebben aan het einde van een bestuursjaar) en met het voornemen toch wat bij te slapen, vertrokken we naar het oosten van het land. Na een dag met een dierentuinbezoek en een hoop bachelor- en masterthese presentaties, zijn we ’s avonds aangekomen in De Heurne. Waar ligt De Heurne dan vraag je je af? Geen idee, ergens in the middle of nowhere. Maar wat een leuk plekje waar we weer een aantal mooie herinneringen hebben gemaakt. Het voornemen om op tijd te gaan slapen is vrij snel overboord gegaan door de gezellige spelletjes en de goede gesprekken die tot in de late uurtjes gedaan en gevoerd werden. Maar we zijn natuurlijk niet helemaal naar de andere kant van het land gereisd zonder iets van de omgeving te zien. We hebben onze oosterburen bezocht door naar de kerstmarkt in Bocholt te gaan. Hier zijn de nodige glühweintjes en warme chocolademelkjes genuttigd en een typische Duitse versnapering, de currywürst, kon natuurlijk ook niet uitblijven! Naast een rondleiding langs alle dieren waar Sanne wekelijks over verteld en de nodige snapchats over worden gestuurd, mochten wij bij de bevalling van een koe zijn. Niks is natuurlijk meer bonding dan samen naar ‘the miracle of birth’ kijken. En dan de laatste dag, de zondag, konden we elkaar niet missen, dus hebben we het weekend afgesloten in Amsterdam door samen te eten en tot 2.00 uur ’s nachts te chillen. Na ons bestuursjaar gaan we het eerste weekend ook weer lekker bonden en dit zijn waarschijnlijk een aantal van de mooie en gezellige bondingsmomentjes die we nog gaan hebben na ons bestuursjaar.
Dan nog even wat updates over waar we de laatste tijd mee bezig zijn en de laatste maand mee bezig gaan. De laatste ALA is geweest en we hopen als bestuur dat jullie er net zo van genoten hebben als wij! Want wat heeft iedereen zich weer lekker ingezet dit jaar, bedankt allemaal! Verder zijn we naar SvO geweest, dus lekker overlegd met verenigingen van heel Amsterdam over wat er allemaal speelt en hoe we elkaar vooruit kunnen helpen.

Wat loopt er dan nog allemaal tot en met de wissel? We zijn natuurlijk allemaal druk bezig met het inwerken van onze opvolgers. De opendiensten en sluitdiensten worden samen met de kandi’s gedraaid, het nieuwe bestuur heeft al een keer mee vergaderd en elke zoveel tijd zitten we samen om uit te leggen wat er allemaal komt kijken bij de functiespecifieke bestuurstaken. De laatste dingen worden afgerond en de laatste geldpotjes worden leeggemaakt. Geloof het of niet, we hebben een nieuwe printer! Het beleidsplan wordt doorgelopen om te kijken welke punten nog afgerond kunnen worden en welke punten al lekker afgerond zijn. Er wordt een jaarverslag geschreven over wat we het afgelopen jaar allemaal gedaan hebben en de zin: “dit is voor het 100e bestuur” begint steeds vaker te vallen. Kortom, we gaan nog even 1-2 maandjes knallen, maar het einde is in zicht.
Wat was het intensief, maar zo gaaf! We hebben ervan genoten, we hopen jullie ook!

Liefs,
Het 99e


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *