loader-logo

VIJFDE BESTUURSUPDATE 99STE

Lieve Congolezen,

Wat is oktober toch snel gegaan! Het voelt nog als gister dat we lekker met z’n allen stonden te feesten op EJW. Wat een fantastisch weekend was het weer. Tijdens dit weekend zijn alle eerstejaars ook natuurlijk enthousiast gemaakt voor wat er nog meee in oktober aan zat te komen: de open vergaderingen! En het heeft gewerkt, want we hebben deze maand en hoop nieuwe leden binnen de commissies. Heb de open vergaderingen in oktober gemist? Geen zorgen, in november zijn er nog een paar en volgend half jaar is de tweede ronde!

Verder zat deze maand vol met allerlei gezellige activiteiten. Zoals de Eerstejaarskroegentocht van de ActieCie, de Biodocuavond van de BioloCo, de oktoberfestborrel van de BarCo, de VrijmiBOE van de ToCo en Happen, Trappen, Tappen! Naast deze grote activiteiten hebben wij als bestuur ook enkele kleinschalige activiteiten gehouden om mensen naar de Congokamer te krijgen. Zo hebben we thee en koffie bij colleges van eerstejaars uitgedeelt en een high tea met ze in de Ck gehouden. We hebben weer “de vloer is lava” gehouden met gratis tosti’s en binnenkort gaan we ook nog een spelletjesmiddag organiseren.

Oktober betekende dat het ook weer tijd was voor de tweede halfjaarlijkse ALV. Hierbij zijn natuurlijk een hoop belangrijke zaken ter sprake gekomen. Waaronder het instemmen van het officiële bestuur van de LustrumCie. Dit zijn de fantastische mensen die daarvoor gekozen zijn: Eveline Ongenae als voorzitter, Geartsje Bakker als penningmeester en Jamie Hoefakker als secretaris. Gefeliciteerd!

Over nieuwe besturen gesproken, de procedure voor het 100ste bestuur is inmiddels al van start gegaan. Wij zijn denk ik even benieuwd als jullie wie nu onze opvolgers zullen zijn. Zorg in ieder geval dat je bij de verkiezingsALV bent op 4 december om te kiezen tussen de voorstelbesturen.

Achter de schermen was het ook vrij druk bij Congo. Zo hebben we als bestuur uitgezocht hoe het nu precies zit met onze bestuurbeurzen. Dit is namelijk volledig op de schop gegooid door de faculteit. We zijn ook veel in gesprek geweest met de commissies en de faculteit over de gebeurtenissen rondom FI. Uit de spoedbijeenkomst en gesprekken met leden zijn in ieder geval een hoop ideeën naar voren gekomen hoe wij onze vereniging nog meer kunnen verbeteren. Wij willen in ieder geval iedereen bedanken voor het meedenken met de situatie. Als bestuur gaan wij nu ons ook richten op het uitvoeren van enkele ideeën. Tot slot zijn we bezig geweest met het organiseren van de bulborrels voor alle Congolezen die hun bachelor dit jaar hebben binnen gehaald. Vrijdag 16 november organiseren we ook een VrijMiBul voor alle actieve Congolezen die hun bachelor binnen hebben.

Hoewel we al ver over de helft van ons bestuursjaar zijn, hebben we nog zeker enkele maanden om flink te knallen en optimaal te genieten van Congo en haar leden!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *