loader-logo

LiftCie

Elk jaar zet de LiftCie voor jullie de Liftwedstrijd op en inmiddels is het de 28e editie!
Even een sprong de geschiedenis in. Vroeger, toen BSA’s en verplichte werkgroepen nog niet bestonden en het stufi stelsel nog wel, was de Liftwedstrijd een week. Bestemmingen werden geprikt van Engeland tot Litouwen tot Portugal, niets was te gek. Reistijden van meer twee dagen en een nachtje vertoeven op een vreemd tankstation waren gegarandeerd deel van de deal.
Tegenwoordig zijn zulke escapades niet meer mogelijk, maar dat neemt niet weg dat de Liftwedstrijd al drie jaar op rij tot leukste activiteit is uitgeroepen. Als commissie kies je een (strikt geheime) locatie die binnen een dag liften van Amsterdam ligt. Zo is dat de laatste jaren Duitsland of België geweest. De deelnemers gaan in duo’s de strijd aan om zo snel mogelijk op locatie te komen en daar het befaamde UVA-bord aan te raken. De rest van de tijd wordt chillend doorgebracht: vaak bij een meer, met een zonnetje en een overwinningspilsje, gevuld met sport en spel en sterke verhalen over je liftavontuur naast een kampvuurtje. De terugweg wordt dezelfde route weer terug gelift en eindigen de commissie en deelnemeners met een drankje bij de Maslow.
Wil je meer weten over deze wedstrijd of helpen met organiseren? Dan kan dat! Je kunt met al je vragen terecht bij de LiftCie (liftwedstrijd@congo.eu)!