loader-logo

KookCie

De KookCie is een groep van briljante mensen die heerlijk voedsel verspreidt op plekken in Science Park, Amsterdam en de rest van Nederland waar toevallig hongerige Congolezen rondlopen. Niets schept een betere band dan burgertjes flippen in de zon, vier gastronomisch grandioze gangen opdienen op een diner en tussen deze events door met een groep vrienden vergaderen. De vergaderingen van de KookCie zijn ongeveer 1 keer in de maand, voornamelijk als er weer gekookt mag worden op een evenement.
Van culinaire perfectionist tot gezellige aardappel-vlees-groenten happer, iedereen is welkom om de KookCie te verrijken. Ervaring als chef-kok is een pré, maar gezellig zijn is ook al genoeg.

Een greep uit de KookCie activiteiten:
Thema Diner
Het jaarlijkse thema diner is dé activiteit waar elk KookCie het hele jaar met smart op wacht. Dit is de kans om eindelijk te laten zien wat voor kunsten de KookCie allemaal in huis heeft! Ergens op een sfeervolle locatie in Amsterdam kunnen zo’n 30 tot 50 Congolezen genieten van een chique, culinair vier gangen menu, voor uiteraard een schappelijke prijs. De KookCie laat al zijn creativiteit los op dit diner, dus je mag spectaculaire gerechten met verrassende ingrediënten verwachten. Naast heerlijk
eten, wordt er inmiddels al drie jaar op rij een bijpassend wijnarrangement bij het diner aangeboden. In 2012 was er zelfs een heuse KookCie likeur!


EindBBQ
De laatste unidag mag natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Om al je lieve studiegenoten nog (minimaal) één keer te zien voordat de vakantie begint, verzorgt de KookCie een verrukkelijke BBQ om samen het jaar af te sluiten. Voor een paar euro kun je genieten van heerlijke hamburgers,
wonderbaarlijke worsten, prachtige portobello’s en sappige salades.
Naast deze evenementen is de KookCie ook altijd aanwezig om gratis maaltijden te verstrekken voor de ALV’s (Algemene Leden Vergaderingen) en om te koken op het EerstejaarsWeekend. Je zult ook regelmatig een lekker KookCie recept vinden in de Gymno en uiteraard in het ware KookCie kookboek.
Lijkt het jou leuk om samen met ons heerlijke hapjes te verschaffen voor onze mede Congolezen? Of heb je misschien vragen, tips, opmerkingen, lekkere recepten of ideeën voor nieuwe activiteiten? Dan kan je de KookCie bereiken via koken@congo.eu.


One thought on “KookCie”