loader-logo

HET 98STE BESTUUR

Joyce Blommaart // Voorzitter

Ondertussen studeer ik met plezier alweer bijna anderhalf jaar Psychobiologie. De liefde voor Congo is er al vanaf de allereerste dag met de paplepel ingegoten. Dat kan ook niet anders met Wouter Gowdy als meelooppapa. Ik werd dan ook al snel actief. Het begon met de EerstejaarsCie, waar ik kennis heb leren maken met het commissieleven. We hebben van alles georganiseerd, veel bier gedronken en zelfs een commissieweekend gehad. Maar daar bleef het niet bij. Ook bij de CONGresCie, de IntroCie en de CarrièreCie hielp ik een handje mee. Dit jaar kreeg ik de eer om de EerstejaarsCie te mogen begeleiden en met trots mag ik zeggen dat we de grootste commissie van Congo zijn door alle mega-enthousiaste eerstejaars.

Het lijkt mij een ontzettend leuke uitdaging om dit bestuursjaar bij Congo te doen en daarmee zo onze
grote vereniging te representeren als voorzitter. Ik hoop met al mijn enthousiasme en liefde voor Congo
alle leden zich net zo thuis te laten voelen als ik doe; hen net zo te laten genieten van de activiteiten, de borrels en alle andere leuke dingen. Het bestuursjaar een geweldig, gezellig en leerzaam jaar van te maken.

 

Zoë Tan // Secretaris

Meer dan twee jaar geleden begon ik met mijn studie Biologie. In het begin kwam ik alleen in de
Congokamer om koffie te halen, maar ik bleef steeds vaker hangen. Na een tijdje besloot ik bij de
ExcurCie en de EerstejaarsCie (toen nog de Kweekvijver) te gaan. Hier had ik het zo leuk dat ik
vervolgens actief ben geworden bij de BarCo, FICie, StudiereisCie en IntroCie. Een hele verzameling van
commissies, stuk voor stuk geweldig.
Bij de IntroCie was ik secretaris, wat ik een van de leukste taken vond die ik tot nu toe binnen mijn
commissies had uitgevoerd. Een van de dingen die ik hier zo leuk aan vond, was de extra
verantwoordelijkheid. Ik heb in de tijd dat ik bij Congo zit gezien hoe leuk en leerzaam het kan zijn om bestuur te zijn en kijk er naar uit om dit zelf ook te ervaren. Het lijkt me geweldig om secretaris in het 98ste bestuur te zijn en me op deze manier een jaar lang in te mogen zetten voor Congo.

 

Geartsje Bakker // Penningmeester

Toen ik anderhalf jaar geleden naar Amsterdam verhuisde om Psychobiologie te gaan studeren, kreeg ik
van veel mensen de vraag of ik daar ook bij een vereniging zou gaan. Waarop mijn antwoord tot
september een duidelijke: “Nee, dat is niks voor mij.” was. Maar na Congo te leren kennen, bleek het wel degelijk iets voor mij te zijn. Tijdens de Facultaire Introductie (FI) besloot ik bij de BoekenCie te gaan met het idee dat één commissie niet te veel van mijn tijd zou kosten. Intussen zit ik ook nog bij de BioloCo en de OnderwijsCie, ben ik op bijna alle borrels en activiteiten te vinden en wil ik me alleen maar meer inzetten voor Congo. Vandaar dat het mij geweldig lijkt om me een jaar lang helemaal op Congo te richten en me als Penningmeester in te zetten voor de vereniging en alle leden. Dit door er onder andere voor te zorgen dat er altijd genoeg fris in de koelkast staat voor als we geen zin meer hebben in bier (who am I kidding (; ).

 

Katinka den Nijs // Commissaris Onderwijs

Sinds de fantastische intreeweek met mama’s Pils en Yannie was het eigenlijk al direct de harde realiteit: van die Katinka zou Congo niet zomaar meer af komen. Ondertussen heeft elke borrelende Congolees vast al wat biertjes van me ontvangen in de Amstel 54. Naast BarColid ben ik bovendien sinds kort heet pepertje bij de KookCie, dus kan ik je ook nog eens in eten voorzien!

Tussen deze gezelligheid door ben ik als lid van de opleidingscommissie van Psychobiologie bovendien al
veel met onderwijs bezig geweest. Komend jaar wil ik me dan ook graag voor Congo in gaan zetten als
Commissaris Onderwijs, om leden te informeren en enthousiasmeren op dit vlak. Daarnaast wil ik graag
mijn doorzettingsvermogen inzetten om jullie belangen het komend jaar te verwoorden en verdedigen. En om elke borrel luid Pianoman zingend met jullie te eindigen natuurlijk!

 

Kim Hurkmans // Commissaris Activiteiten

Vorig jaar begon ik ijverig aan de studie Psychobiologie en voor elk vak deed ik alles wat ik kon doen. Ik had nog niet veel met Congo maar zag de BoekenCie als een mooie aanvulling op het nette student zijn. Toen het studentenleven veel leuker bleek te zijn met deze studievereniging, ging het snel: borrels, de FICie en nu ik sinds kort ook trots lid van de ToCo ben, kan ik zeggen dat ik mijn plek helemaal gevonden heb. En wat is de volgende stap? Bestuur natuurlijk. Met mijn gedrevenheid, enthousiasme en oneindige energie wil ik me komend jaar inzetten als Commissaris Activiteiten. Om voor andere (en toekomstige) Congolezen er weer een fantastisch jaar van te maken!

 

Alex Moret // Commissaris Extern

Congo ken ik eigenlijk via de WeekendCie, waar ik door toenmalig bestuurs- en commissielid Nassim een beetje in ben gerold. Door de toenmalige voorzitter van die commissie en mijn voorganger Marit, kwam ik best snel al vaak in de Congokamer voor een beetje relaxatie na een dagje Science Park en op die manier automatisch ook op de wekelijkse vrijdagmiddagborrel. Hier bleek dat ook mensen die ik anders helemaal niet zou spreken: Psychobiologen, Biologen of ouderejaars hartstikke leuk kunnen zijn en settelen ging dan ook rap.

Nu ben ik op een punt aanbeland dat ik eigenlijk heel graag meer wil doen. Ik voel me fijn bij Congo en
wil dat vertalen naar jullie in mijn jaar als bestuur. Ik wil tijd investeren in Congo, mezelf laten groeien en leren door de ervaring. Het is dan ook met een ontzettend genoegen dat ik met mijn bestuur dit beleidsplan voor jullie schrijf, opdat we er een mooi en succesvol jaar van maken, voor zowel jullie, de leden, als Congo, onze vereniging.