loader-logo

Het 94ste bestuur van Congo

Hilde Taverne (Voorzitter)

In 2011 ben ik, na een tussenjaar genomen te hebben, begonnen met het studeren van Psychobiologie. Vrij snel ben ik actief geworden in Congo door me bij de ActieCie te voegen. Tijdens een kroegentocht heb ik me door deze enorm leuke groep laten overtuigen om gelijk voor Voorzitter binnen de commissie te gaan. Hoewel ik mijn twijfels had over deze snelle overgang ben ik er toch voor gegaan, en hier heb ik met enorm veel plezier aan gewerkt het afgelopen jaar. Hiernaast ben ik later nog bij de OnderwijsCie gegaan om de wat serieuzere kant van Congo te verkennen. Om mezelf nog een stukje meer uit te dagen en nog meer te kunnen betekenen voor Congo, heb ik besloten dat ik het bestuur in wilde. Dus hier zijn we dan, met dit leuke en enthousiaste 94ste bestuur van Congo, klaar om onze ideeën voor deze topvereniging te realiseren. Op een goed jaar!

 

Florence van der Hoven (Secretaris)

In 2010 ben ik begonnen met mijn studie Biologie aan de UvA. Hier heeft altijd mijn interesse gelegen en de sfeer aan de UvA voelde meteen heel goed. Na een fantastische intreeweek te hebben gehad en een paar maanden gestudeerd te hebben ben ik langzamerhand steeds meer bij Congo betrokken geraakt. Snel merkte ik dat Congo een ontzettend gezellige en open studievereniging is en dat je hier vrienden voor het leven maakt. Nadat ik aan het eind van mijn tweede jaar lid werd van de BoekenCie kwam ik erachter dat ik het belangrijk vind om me actief in te zetten voor Congo. Vanaf mijn derde jaar was ik bijna elke dag in de congokamer te vinden en begon het langzaam te dagen dat ik me actiever voor Congo in wilde zetten. Na meer te weten te zijn gekomen over wat een bestuursjaar precies inhoudt, wist ik zeker dat ik dit jaar heel erg graag het bestuur in wilde. Als Secretaris wil ik het contact binnen de studievereniging en vanuit de vereniging goed laten verlopen en een toegankelijk aanspreekpunt zijn voor de leden. Ik kan niet wachten om met het nieuwe bestuur een jaar aan de slag te gaan!

 

Thomas Dolman (Penningmeester)

Alweer een jaar terug ben ik begonnen met de studie Psychobiologie. In het begin was ik niet heel actief bij Congo, maar op de een of andere manier belandde ik bij een hele gezellige WeekendCie open vergadering. Vanaf dat moment werd ik langzaam aan steeds meer deze gekke gezelligheid dat we Congo noemen in getrokken. Na nu een jaar voorzitter te zijn van de WeekendCie wil ik een nieuwe uitdaging. Daarom ging ik solliciteren voor de functie Penningmeester van Congo. Penningmeester is een verantwoordelijke functie waarvoor discipline en duidelijke structuur nodig is. Deze eigenschappen bezit ik met een mix van gezelligheid en openheid.
Als Penningmeester ga ik werken aan beter contact tussen mij en de commissies en het automatiseren van betalingen. Daarnaast wil ik voor een duidelijk beleid zorgen waarbij goed aangegeven wordt waarom voor sommige activiteiten wel geld is en voor anderen niet. Samen met het 94ste bestuur heb ik heel veel zin om er een fantastisch jaar van te maken. Een jaar waarin veel lastige obstakels op ons pad zullen komen en die we zeker gaan overwinnen.

 

–  (Commissaris Onderwijs)

 

Irene Glaudemans (Commissaris Activiteiten)

Toen ik ruim anderhalf jaar geleden begon met mijn studie Psychobiologie, wist ik vrij weinig van Amsterdam of de UvA. Daarom besloot ik mee te doen aan de intreeweek. Het groepje waar ik in terecht kwam was een oprecht bazengroepje, en wij besloten ook Congo onveilig te maken. Alle feesten gingen we af, en dit zorgde ervoor dat ik in februari bij de FeestCie ging. Hierna heb ik mezelf ook nog bij de IntroCie gevoegd. Ik ben een eerlijk, open iemand, die graag anderen helpt. Als Commissaris Activiteiten wil ik streven naar duidelijke richtlijnen voor alle actieve leden. Het is voor hen belangrijk te weten waar ze aan toe zijn. Ik zou graag zien dat de voorzitters meer gebruik maakten van Congopedia, een soort bijbel aan protocollen met ontzettend veel informatie die handig is voor het organiseren van allerlei activiteiten. Ook hoop ik een belangrijke rol te spelen in het versoepelen van communicatie tussen commissies onderling. Ik heb er onwijs veel zin in om mij dit jaar helemaal voor Congo in te zetten met mijn bestuurs genoten. We zijn een groep vol idealen, dus ik ben benieuwd!

 

Sara Neven (Commissaris PR & Acquisitie) – Afgetreden per September 2013

In 2011 ben ik Biologie gaan studeren, dit was al heel lang mijn duidelijke voorkeur. Ik ben al mijn hele leven geïnteresseerd in de natuur, en door mijn reis naar Nieuw-Zeeland heb ik een grote voorliefde voor vogels gekregen. Door mijn intreeweek begeleiders ben ik binnen Congo gekomen, en dit beviel me erg goed. Vorig jaar ben ik actief geworden bij de RedactieCie, en sinds begin dit jaar zit in bij de BarCo. Nu zit ik ook in de LustrumCie. Hier heb ik in redelijk korte tijd veel contacten gelegd binnen Congo, en ik vind het ontzettend gezellig! Ik denk dat we er met zijn zessen een heel mooi en gezellig bestuursjaar van kunnen maken, en ik heb er veel zin in om de functie Commissaris PR & Acquisitie weer nieuw leven in te blazen!