loader-logo

Het 96ste bestuur

v.l.n.r.v.b.n.o. Nassim Balahsiou, Mainah Folkers, Jamie Hoefakker, Zorah Ypma, Yannick Vinkesteyn, Wouter Gowdy

Yannick Vinkesteyn – Voorzitter
Na twee jaar Biomedische wetenschappen aan de VU en een tussenjaar ben ik in 2013 dan eindelijk begonnen  met Psychobiologie aan de UvA. Voor het eerst in mijn studententijd heb ik volledig mijn plek gevonden door zowel mijn studie als natuurlijk door Congo! Al snel in mijn eerste jaar ben ik bij de BarCo terecht gekomen en wist toen al snel dat ik voorzitter van deze geweldige commissie wilde worden. In mijn tijd als voorzitter heb ik ontdekt hoe leuk het is om met z’n allen dingen te organiseren en in goede banen te leiden.  Na het tot nu toe geweldige jaar bij Congo en de BarCo heb ik besloten dat ik klaar ben voor een nieuwe uitdaging, namelijk een bestuursfunctie. Samen met jullie, Congolezen, wil ik ook 2015 weer een geweldig Congo jaar maken!

Zorah Ypma – Secretaris
Toen ik ruim een jaar geleden het wonderschone Den Haag achterliet voor het onbekende Amsterdam om Psychobiologie te gaan studeren was het lastig om niet te blijven hangen in die mooie stad achter de duinen. Het eerste half jaar van mijn studie ben ik echter meteen actief geworden in de LustrumCie, mede dankzij twee onwijs enthousiaste intree-ouders. Mijn echte omslagpunt was toen de Lustrumweek aanbrak; ik was niet meer weg te slaan uit de Congokamer. Toen ik eenmaal de gezelligheid van Congo ontdekte, wist ik dat ik me daar nog meer in wilde storten, dus ik besloot bij de IntroCie te gaan. Vlak daarna werd de ToCo weer leven ingeblazen en aangezien ik jaren heb gedanst en veel met toneel te maken heb gehad wist ik dat ik deze commissie niet mocht laten schieten. Om dit jaar compleet te maken besloot ik bij de BarCo te gaan. Als ik ergens voor ga, dan doe ik dat met alles wat ik heb en daarom heb ik besloten om voor bestuur te gaan. Ik hoop komend jaar voor nog veel meer mensen Congo net zo leuk te maken als het voor mij is!

Wouter Gowdy – Penningmeester
Voordat ik ging studeren was mij verteld dat een studievereniging er was om korting te krijgen op studieboeken. Toen ik Congo leerde kennen kreeg ik daar gelijk een ander en veel beter beeld van en heb ik heel snel hele leuke mensen ontmoet en goede ervaringen opgebouwd. Ik wist ook gelijk dat ik een actief lid wilde worden en kwam bij de KookCie. Na ook FI te hebben gedaan was ik nog steeds enthousiast over Congo en daarom heb ik besloten om me kandidaat te stellen voor het bestuur. Het plaatsnemen in het bestuur lijkt me een fantastische ervaring en door dit te doen denk ik me maximaal in te kunnen zetten voor Congo. Sinds ik penningmeester van de KookCie ben heb ik ontdekt hoe leuk en belangrijk dat is. Daarom wil ik graag penningmeester worden van Congo. Ik hoop dat ik word gekozen zodat ik me volledig kan inzetten voor de leden en ik samen met het nieuwe bestuur de goede reputatie van Congo kan voortzetten!

Mainah Folkers – Commissaris Onderwijs
Ongeveer anderhalf jaar geleden begon ik aan Bio-medische Wetenschappen. Ik kwam van een Amsterdamse middelbare school en dacht niet dat er veel zou veranderen aan mijn oude vertrouwde leventje. Inmiddels kan ik zeggen dat er van alles veranderd is. Binnen een paar weken leerde ik de vereniging en zijn vele leuke leden kennen en kreeg ik mijn eigen huisje op de Zuiderzeeweg. Kort daarna werd ik lid van de Kweekvijver en de Redactie waar ik op een hele leuke manier heel veel dingen geleerd heb, die niet in de colleges aan bod komen. Dan bedoel ik dingen zoals: samenwerken, vergaderen en activiteiten organiseren. Na 6 maanden besloot ik naar Biologie te switchen, dat was een moeilijke beslissing. Gelukkig kwam ik bij Congo veel mensen tegen die al jaren ervaring hadden met deze studie en mij advies konden geven. Nog steeds heb ik geen dag spijt gehad van mijn besluit en de vrienden die ik net gemaakt had bij BMW hoef ik niet te missen, want die zie ik nog steeds in de Congokamer. Toen de Kweekvijver na een jaar helaas opgeheven werd, om het stokje door te geven aan de nieuwe eerstejaars besloot ik met veel andere oud-commissieleden maar weer een nieuwe commissie te bevolken: de IntroCie. Als penningmeester kreeg ik hier ook meer van de serieuze kant van de vereniging te zien. Dit schrok mij niet af en nu sta ik kandidaat voor het 96ste bestuur. Omdat ik graag een tussenjaar neem in het midden van mijn bachelor om nieuwe ervaringen op te doen en om me meer in te zetten voor een verenging waar ik tot nu toe al veel leuke herinneringen aan heb en waar ik graag meer herinneringen bij zou willen maken!

Jamie Hoefakker – Commissaris Activiteiten
Na een lange zoektocht vond ik de “onbekende” studie Psychobiologie aan de UvA. Meteen al tijdens de Intreeweek werd duidelijk dat er bij Biologie, BMW en Psychobiologie aan de UvA iets heel belangrijks hoorde: Congo! Dit werd bevestigd tijdens de Facultaire Introductie, waar volop werd gepromoot voor Congo, de commissies en alle leuke activiteiten die het hele jaar te bezoeken zijn. Binnen korte tijd had Congo zich in elk hoekje en gaatje van mijn leven gewurmd en ik kan het me niet meer voorstellen zonder. Naarmate ik meer betrokken raakte bij Congo, meer leden leerde kennen en meer activiteiten bezocht, wilde ik steeds meer echt iets betekenen binnen de vereniging. Ondertussen ben ik Hoofd Commissies geweest bij de Facultaire Introductiecommissie, waarbij ik mocht helpen om alle eerstejaars een goede indruk te geven (van Congo!). Daarnaast ben ik lid geworden van de RedactieCie en heb ik hard gewerkt om de ToneelCommissie weer leven in te blazen, waar ik nu voorzitter van ben. Mensen helpen en dan natuurlijk vooral onze leden vind ik altijd fantastisch en het bestuur ingaan kon ik niet aan me voorbij laten gaan. Ik hoop dat ik nog veel meer mensen zich net zo thuis kan laten voelen bij Congo, zoals ik me daar voel !

Nassim Balahsioui – Commissaris PR&Acquisitie
Een uitdagend maar ook spannend studentenleven begon voor mij toen ik in 2013 Psychobiologie aan de UvA ging studeren. Na een moeizame start in Amsterdam kwam ik in aanraking met Congo tijdens het Eerstejaars weekend. Langzamerhand begon mijn interesse in Congo steeds groter te worden. Congo is een vereniging die voor iedereen open staat en waar iedereen zich thuis kan voelen en zijn weg kan vinden. Congo heeft een gezellige maar ook zeker een professionele kant gericht op de studies, die naast alle leuke activiteiten niet vergeten moet worden. Eenmaal van de zoete verleidingen geproefd te hebben ging ik naar de open vergadering van de IntroCie, aangezien ik een geweldig EJW had gehad. Hier begon voor mij ook het commissie leven aangezien ik tot Commissaris PR & Acquisitie van de IntroCie benoemd werd. Ik heb met heel veel plezier het EJW mede georganiseerd en ben naderhand bij de WeekendCie terecht gekomen. Congo heeft mijn beeld van studeren op een goede manier weten te veranderen en heeft naast veel plezier ook voor veel persoonlijke ontwikkeling gezorgd. Om al deze redenen heb ik besloten om voor het 96ste bestuur van Congo te gaan. Ook om toch iets extra’s terug te doen en mijzelf nog verder te kunnen ontwikkelen. In de voorstelbesturen ben ik ingedeeld als Commissaris PR & Acquisitie of als Commissaris Onderwijs. Voor beide functies heb ik een duidelijk doel geschetst waarin de belangen van onze vereniging en jullie als leden voorop staan. Ik zal dan ook streven naar een realistische verwerkelijking van de doelen die wij zullen stellen als bestuur voor aankomend jaar.