loader-logo

BioloCo

Jullie kennen de BioloCo allemaal natuurlijk als een commissie met super gezellige en leuke (psycho)bio(medici/logen). Maar wat doen wij nou eigenlijk? De BioloCo heeft als doel om activiteiten en uitjes te organiseren met een educatief, biologisch en uiteraard ook gezellig tintje. Dat betekend trouwens niet dat er alleen maar biologen bij onze commissie zitten, ook psychobiologen en biomedici zijn van de partij! We organiseren ieder jaar een aantal activiteiten die verschillen van jaar tot jaar. Afgelopen jaar zijn we onder andere op bezoek geweest bij de allerkleinste dierentuin van Nederland, Micropia en voorheen zijn we ook wel eens bij Naturalis en Bodyworlds geweest om ook de biomedische/psychobiologische kanten van het leven te bekijken! De afgelopen jaren hebben we ook de Determinationale Kampibloemschappen gehouden; een wedstrijd waarbij je moest proberen om zoveel mogelijk plantensoorten te determineren met behulp van Heukels’ Flora (onmisbaar voor elke bioloog natuurlijk).

Maandelijks hebben wij vergaderingen waar we gezellig met z’n allen bij een van onze leden thuis eerst samen gaan eten (meestal wraps) en daarna lekker gaan vergaderen (soms met taart). Verder vinden we het ook gezellig om samen erop uit te gaan en hebben we jaarlijks ook een commissie weekend! Afgelopen jaar zijn we naar Maastricht geweest waar we een weekend lekker veel spelletjes hebben gedaan en films gekeken, maar ook zijn wezen wandelen in de prachtige natuur in de buurt van Maastricht en daar naar de mergelgrotten zijn geweest.

Wil je meer weten, heb je leuke ideeën of heb je interesse om lid te worden van de BioloCo? Jaarlijks (aan het begin van het jaar) hebben wij een open vergadering waar we onze commissie aanvullen met nieuwe enthousiaste leden. Stuur ons een mail als je vragen hebt naar congobioloco@gmail.com.

Houd ook Facebook in de gaten voor onze laatste activiteiten!


One thought on “BioloCo”