Lid van de maand September: Geartsje Bakker
Geartsje is onlangs erelid geworden! Dan kunnen we ook niet anders dan haar lid van de maand laten zijn. Hieronder kun je een interview met haar lezen!


“De Congokamer voelt als thuiskomen.”
Vertel eens wat over jezelf / stel jezelf voor.
“Ik ben Geartsje en ondertussen 25 jaar, heel oud. Ik kom uit Heereveen. Voor mijn studie Psychobiologie ben ik naar Amsterdam verhuisd en ik heb ondertussen mijn master Biologie in Wageningen. Ik ben dus eindelijk een echte bioloog binnen Congo. Verder ik zat in 98ste bestuur, en dit heb ik echt heel leuk gevonden.”
Waarom ben je lid / actief geworden bij Congo?
“Ja, ik wilde meer dingen doen naast mijn studie eigenlijk. In het eerste half jaar had ik niet veel gedaan, alleen de BoekenCie. Na een half jaar ben ik toch meer dingen naast mijn studie gaan doen, want het werd gewoon saai. Uiteindelijk ben ik naar meer borrels gegaan. Wellicht ben ik dronken overgehaald om bij Bioloco te gaan. Ik weet niet of dat echt is gebeurd, maar zo ben ik erin gerold.”
In hoeverre had je verwacht erelid te worden en wat betekent het voor jou?
“Ik had het totaal niet verwacht. Ik zit natuurlijk ondertussen lang bij Congo, maar kijk naar Hylco (dit is een ander erelid), als ik daar mijzelf daarmee vergelijk, zat hij echt veel langer bij Congo. Maar het is echt een hele eer. En toen tijdens de ALV was er opgesomd wat ik allemaal heb gedaan en toen besefte ik, ik heb ook veel gedaan.”
Wat is je leukste / grappigste herinnering bij Congo?
“Ik heb niet een ding dat er bovenuit springt. Er zijn heel veel leuke en grappige dingen gebeurd. Er is ook niet iets waar ik gelijk aan denk.”
Wat vond je dan het leukst qua activiteiten?
“De combinatie van acitiviteiten vond ik het leukst. Biologie in combinatie met gezelligheid. Er is niet 1 activiteit de leukste activiteit van Congo. En ik heb toch ook het gevoel dat het bijna slecht bestuurs ding is om 1 activiteit te kiezen.”
Wat doe je nu en wat is het meest benoemingswaardig wat je hebt geleerd in de jaren bij Congo?
“Ik denk voornamelijk dingen uit mijn bestuursjaar, samenwerken met mensen. Ook commissiewerk. Ik solliciteer nu bij banen en ik merk dat ik daardoor qua vergaderingen een stapje voor heb, maar ook bijvoorbeeld in de introductieweek in Wageningen. Ik merk dat ik heel sociaal ben gworden en makkeijk op mensen afstap. Ik heb een baan bij bedrijf in Wageningen. Ik heb daar stage gedaan en ga blij mijn PHD nog doen. Leuk bedrijf maar niet blij met niveau van het werk, maar eerlijk gezegd, ben ook niet klaar om te stoppen met studeren.”
Heb je nog tips voor eerstejaars (of ouderejaars kan ook)?
“Doe vooral dingen naast je studie en het is echt niet erg om langer te studeren als je er veel leuke dingen omheen doet en ervaringen opdoet! En ga op kamers. Meer vrijheid, anders is het heel moeilijk.”
Omschrijf congo in 5 woorden.
“Congo is niet te omvatten in 5 woorden.”
Wil je nog iets kwijt?
“Leuk dat de Congo kamer veel hetzelfde is. Het voelt als thuiskomen. *Onderzoekt de hele Congo kamer*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *