loader-logo

Het 99ste bestuur

Mariëlle Gevers – Voorzitter

Drie jaar geleden ben ik vanuit het pittoreske Brabant verhuisd naar de grote stad Amsterdam om aan de studie Psychobiologie te beginnen. Mijn liefde voor Congo vindt zijn oorsprong in de Intreeweek waar ik met veel enthousiasme naar de Congoborrels werd gesleept. Vanaf dat moment was ik verkocht en heb ik veel tijd doorgebracht op borrels, activiteiten en in de Congokamer. Mijn actieve leden leven ben ik begonnen bij de EerstejaarsCie en de ActieCie, waar ik afgelopen jaar voorzitter van ben geweest. Hier
heb ik kennisgemaakt met het commissieleven en de actieve leden kant van Congo. Dit beviel mij zo goed, dat ik me later ook bij de StudiereisCie heb gevoegd. Naast alle gezelligheid die Congo met zich meebrengt, wil ik me komend jaar ook graag richten op de serieuzere kant. Mij inzetten voor Congo geeft mij veel voldoening, aangezien ik hier veel leuke mensen heb leren kennen en hier mijn plek heb gevonden. Ik heb daarom super veel zin om me komend jaar fulltime in te zetten voor Congo en haar leden!

Sanne Heijink – Secretaris

Vanaf de eerste dag dat ik in Amsterdam studeerde was ik niet alleen bezig met mijn studie
Psychobiologie, maar ook met Congo. Ik kende namelijk niemand toen ik vanuit het platteland naar de grote stad verhuisde. Congo leek mij daarom een leuke en makkelijke manier om snel mensen te leren kennen. Toen ik merkte dat ik vrijwel elke dinsdag bij de borrel was, besloot ik om bij de BarCo te gaan. Dit smaakte naar meer, dus hierna ben ik ook bij de FICie en de LustrumCie gegaan. Dit jaar mag ik de ToCo ook aan het rijtje toevoegen. Omdat ik zoveel van Congo heb gekregen, wil ik graag wat terug doen. In mijn bestuursjaar wil ik graag (nieuwe) studenten dezelfde ervaring geven met Congo als dat ik heb mogen meemaken.

Jerry Schouten – Penningmeester

Toen ik begon met mijn studie Biologie hier aan de UvA, dacht ik dat ik nooit bij een studievereniging zou gaan. Ik dacht dat het niets voor mij zou zijn. In mijn eerste jaar was ik dus maar zelden aanwezig op borrels en alleen in de pauzes van mijn colleges in de Congokamer voor een kopje thee. In mijn tweede jaar veranderde dit langzamerhand en aan het begin van mijn derde jaar werd ik eindelijk actief toen ik bij de BrouwCie ging en kort daarna bij de BioloCo. Sinds dit jaar zit ik ook in de AlmanakCie. Sindsdien kan ik mij een leven zonder Congo niet meer voorstellen. Nu ben ik op bijna alle borrels en activiteiten aanwezig of te vinden in de Congokamer. Ik wil graag meer betekenen voor Congo en haar leden en heb daarom super veel zin in dit jaar. Daarom vind ik het fantastisch om penningmeester te worden van het 99ste bestuur en mij een jaar volledig in te zetten om ervoor te zorgen dat iedereen evenveel van Congo geniet als ik.

Olaf Stringer – Commissaris Onderwijs

Hoewel ik anderhalf jaar geleden voor de eerste keer als echte psychobioloog aankwam op Science Park, werd ik pas aan het einde van mijn eerste jaar een actief lid bij Congo toen ik voorzitter werd van de StudiereisCie. Voor die tijd trok het mij niet heel erg om mij met dit aspect van het studentenleven te bemoeien. Toen ik echter op een gegeven moment meedeed met de liftwedstrijd en meeging op het lenteweekend was ik toch wel verkocht. Ik begon het allemaal steeds leuker te vinden en zit nu dan ook bij de OnderwijsCie en de Liftcie. Natuurlijk vind ik mijn studie nog steeds belangrijk. Er bleven altijd wel iets van ergernissen opkomen wat betreft onderwijs, terwijl het toch van belang is dat dit goed verloopt. Daarom ga ik mij als Commissaris Onderwijs een jaar lang volledig inzetten voor Congo en voor jullie om dit in zo goed mogelijke banen te leiden.

Hendrik Scheeres – Commissaris Activiteiten

Toen ik meer dan een jaar geleden naar Amsterdam kwam, waren mijn plannen om zo snel mogelijk bij een roeivereniging of studentenvereniging te gaan. Echter na een intreeweek met twee congolezen als ouders zag ik eigenlijk nog maar één optie: actief worden bij Congo! In mijn eerste jaar probeerde ik zoveel mogelijk dinsdag-borrels en ander Congo activiteiten mee te pakken. Vervolgens ben ik ook lid geworden van de Toco, wat mij zeker heeft gevormd in een meer betrokken lid. Tenslotte ben ik in het tweede helft van het jaar ook bij de FICie gegaan. Het idee om voor het bestuur van Congo te gaan, was al een keertje langsgekomen rond het eind van mijn eerste jaar bij Congo. Maar na het meehelpen organiseren van de facultaire introductie wist ik het zeker en heb ik mij ingeschreven voor de bestuursprocedure. Inmiddels mag ik zeggen dat ik komend jaar mij als Commissaris Activiteiten mag inzetten voor Congo en haar leden. Ik heb ontzettend veel zin in dit jaar met deze fantastische vereniging.

Andries van der Meer – Commissaris Extern

Het eerstejaarsweekend was voor mij doorslaggevend om actief te worden bij Studievereniging Congo. Na een jaar in de EerstejaarsCie te hebben gezeten en nadat ik ook in de CongresCie, de PaparaCie en de LiftCie terecht ben gekomen, begon ik steeds meer en meer bij studievereniging Congo betrokken te raken. Ik ben in veel commissies gegaan omdat ik hier ontzettend veel energie en plezier uithaal; ik vind het erg leuk om activiteiten te organiseren en bij te wonen. Ik besteed momenteel al ontzettend veel vrije tijd aan onze vereniging. Sinds mijn tweede jaar begon, ben ik steeds meer en meer actief geworden en werd de verleiding om een bestuursjaar te doen steeds groter. Deze verleiding werd langzaam maar zeker een droom en nu is deze droom een werkelijkheid geworden: een bestuursjaar waarin ik mezelf kan laten groeien, een jaar van mijn hobby mijn werk maken, maar vooral alle leden enthousiasmeren over onze fantastische studievereniging. Het lijkt me echt ontzettend leuk om me een jaar mezelf volledig inzetten voor de vereniging en al mijn enthousiasme te delen met alle leden. Dit enthousiasme wil ik ook aan mensen overbrengen die niet bekend zijn met Congo: van niet-congolezen bij activiteiten betrekken tot het overtuigen van sponsoren en bedrijven dat Congo hen ontzettend veel te bieden heeft!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *