loader-logo

VIJFDE BESTUURSUPDATE 98STE

Zomervakantie! Of in ieder geval, voor de meeste Congolezen.
De Congokamer is opgeruimd, schoon en na deze laatste taak kan ook het bestuur even achteroverleunen en terugkijken op deze afgelopen maand maar ook het afgelopen half jaar (we made it so far, yay!).
Het wordt bijna een cliché om weer te noemen, maar wat is er afgelopen maand toch ook weer veel gebeurd!

Tijdens Ontdek je plekje van de ActieCie zijn verschillende groepjes in uithoeken van Nederland geweest om kleine gehuchten zoals Drimmelen en Middelbeers te ontdekken, gelukkig is iedereen weer veilig en  met een hele hoop verhalen in Amsterdam teruggekomen.
Naast dat broertjes en zusjes eerder langs mochten komen, zijn veel ouders van het bestuur ook langs geweest! Ze vonden het zo leuk, dat ze zelfs de hele voorraad Congotruien opgekocht hebben en niet alleen opgekocht hebben, we hebben nu dankzij de moeder van Katinka zelfs Congotruienkussens dus komt dat zien in september!
Trouwens, wisten jullie dat er diersoorten met uitsterven bedreigd worden omdat wij zo nodig palmolie moeten eten? Met een interessante documentaire en discussieavond hebben een aantal Congolezen dit onderwerp succesvol onder de aandacht gebracht.
Na palmolie gingen we naar andere palmen toe die bij de Baewatch borrel van de BarCo hoorden. Met de sexy badpakken en frisse cocktails was het een borrel om niet snel te vergeten.
Een andere avond om niet snel te vergeten was de bandjesavond van de MuziCie. Het dak van the Waterhole ging eraf en Congolezen hebben heerlijk kunnen genieten van alle muziek.
Nog meer activiteiten? Ja, zo heeft de ICTCie de kennis bij Congolezen opgeschroeft over LaTeX, was er een lezing over het Leuser Ecosysteem en kon iedereen de laatste kilo’s voor de zomer eraf rennen bij het voetbaltoernooi van de ActieCie.
Daarnaast was het ook de maand van de laatste borrel in de Amstel 54 en de eerste (onofficiële) borrel in de Cinema omdat we daar vanaf september zullen borrelen.
De maand werd knallend afgesloten met het eindfeest Flux, waar de cocktails van de FeestCie rijkelijk vloeide en het eten van de KookCie goed ontvangen werd. Ook de nieuw gebrouwen biertjes van de BrouwCie waren te proeven, de EerstejaarsCie zorgde voor entertainment en de PaparaCie heeft heel wat vastgelegd om het geheugen wat op te frissen later.
Voor de Congolezen met hertentamens, veel succes en zet hem op! Voor de rest kunnen wij alleen nog maar zeggen: fijne vakantie, we gaan jullie wel een beetje missen en we zien jullie in september weer.

Liefs,

het 98ste