loader-logo

Minor Future NOW, Universiteit van Amsterdam

In september 2017 start de nieuwe Engelstalige interdisciplinaire minor Future NOW. Dit is de eerste minor die ontwikkeld is door alle faculteiten van de UvA in samenwerking met het Instituut voor Interdisciplinaire Studies (IIS) en daarmee is de minor toegankelijk voor studenten uit alle faculteiten en richtingen.

In een half jaar (30EC) word je klaargestoomd voor een dynamische en onbekende toekomst. Je leert waar jouw krachten liggen, hoe je professioneel om kan gaan met een team en opdrachtgevers en hoe je je aan kan passen aan constant veranderende uitdagingen. Je leert kritisch te kijken naar jezelf, je medestudenten en de wereld om je heen, en vanuit je academische achtergrond na te denken over onze complexe samenleving in transitie.

In interdisciplinaire teams – dus met studenten uit allerlei verschillende richtingen – ga je aan de slag met een real-life case uit het bedrijfsleven, de overheid of een maatschappelijke organisatie. Deze minor kan dus ook heel goed dienen ter vervanging van een stage, waarbij je vaker vóór in plaats van mét een organisatie werkt. Na een half jaar intensief samenwerken met je team, coach en opdrachtgever presenteren jullie een potentiële oplossing voor het probleem, waar de organisatie echt verder mee kan.

Voor meer informatie en om je in te schrijven (deadline 20 juni) kun je naar de site.