loader-logo

Bestuursblog 7/4/2016

Jaaa, het is weer tijd voor de bestuursblog! Jullie zaten er vast allemaal al vol spanning op te wachten, want wat voeren die bestuursleden nou toch eigenlijk uit? De vaardigheid brak op de bank liggen hebben we deze maand in ieder geval wel getraind.

Verder hebben we deze maand onder andere mogen genieten van de Bètaweek, een week met voor ieder wat wils en ik kan zeggen dat in ieder geval het bestuur zich heeft vermaakt! Ilse ging de maandag al goed van start door in een rubberbootje de sloot in te duiken, daarnaast hebben de verhalen over bigfoot ons allemaal versteld doen staan en had je de borrel die daarop volgde niet mogen missen. Ook de bandjesavond was een daverend succes, waarbij ikzelf nog in bijenonesie een moment of fame op het podium had, en hebben we de week afgesloten met een beestachtig feest.

Ook hebben twee geweldige commissies er weer wat leden bij. Zowel de FICie als de MuziCie hebben deze maand hun prinsen en prinsessen op het witte paard gevonden.

Uiteraard was er ook een themaborrel, namelijk de Herrie op de Prairie borrel. Eén borrel is geen borrel, dus zijn wij van tevoren nog naar een constitutieborrel geweest, waar het gratis bier rijkelijk vloeide. Blijkbaar had de BarCo hier al op ingespeeld door allemaal WANTED posters op te hangen, hierbij werden we er ook maar eens op gewezen dat Johan’s “the joker” face hem eigenlijk meer gewild maakt! Voor verdere details raad ik jullie zeker aan om de V&G door te nemen.

Ik zou er bijna om kunnen wedden dat iedere Congolees wel uitkeek naar het Beerpong toernooi van de EerstejaarsCie. Dagen van tevoren waren de fervente borrelaars al hard aan het verkondigen dat zij bij het winnende team zouden horen. Op de dag zelf was er natuurlijk maar één winnend team en stond de rest traantjes weg te pinken bij de beerpong potjes voor de lol (waaronder het gehele bestuur). Het was in ieder geval een zeer geslaagde dag en ik ben al aan het trainen voor de volgende keer!

Deze week hebben we ook van een aantal hele leuke activiteiten mogen genieten, waarvan jullie geheugen iets minder opgefrist hoeft te worden. Zo hebben we maandag van het Lentestuk van onze enige echte ToCo mogen genieten, sneeuwwitje uit mijn eigen voorleesboek was er niks bij! Ook hebben we dinsdag onze Dies gevierd en er zaten meer creatievelingen bij Congo dan wij ons hadden voorgesteld, dit ging natuurlijk hand in hand met een borreltje in de Brainwave. Wekenlange voorbereiding door het bestuur had zeker hun vruchten afgeworpen. Om hierboven maar weer even te quoten: één borrel is geen borrel, dus was er ook een themaborrel aan vast geplakt, de blaas je blaasje helemaal bol borrel. Een, ondanks het tragische einde, zeer geslaagde borrel. Op naar de volgende!

Bij al deze dingen waren jullie natuurlijk aanwezig, maar het is vast ook leuk om te weten wat wij daarnaast allemaal doen. Charlotte is op dit moment hard bezig met het voorbereiden van de bALV en ook Vivian helpt hier natuurlijk hard aan mee door alle mailtjes rond te sturen. Johan is bijna klaar met het overstappen naar een nieuw kasboek, Roan vliegt van hot naar her om bij alle activiteiten, het LOBS en het BMSO aanwezig te kunnen zijn en Ilse probeert de commissies onder de duim te houden en is bezig met de ouderdagen die eraan komen. Ikzelf vermaak me wel met de externe contacten en heb in deze eerste twee maanden ontdekt dat Congo zeer gewild is door de buitenwereld.

De komende maand zullen we mogen gaan genieten van de open vergadering van de CarrièreCie, de lezing van de Onderwijscie“Is de aarde besmet met leven”, de BegrotingsALV, het Voetbaltoernooi van de ActieCie en de Bezige BijMiBeau van de Weekoløco. Wij vermaken ons nog wel even!