loader-logo

Bestuursblog 4/3/2016

Wat vliegt de tijd als je het leuk hebt. Al bijna een maand geleden traden wij aan als 97ste bestuur van Congo. Nu hebben we dan ook eindelijk tijd gevonden om eens op papier te zetten wat wij zoal gedaan hebben in die maand. Of, althans, geprobeerd hebben.

De eerste weken als bestuur beginnen een beetje rommelig. Je bent ingewerkt, maar weet nog niet precies wat er nu van je verwacht wordt. Langzamerhand leer je wat je allemaal doet in zo’n week. Een paar dingen die wij al gedaan hebben:

 

Kookciediner:
Origami is moeilijk…
Nee, even serieus. Onze eerste officiële activiteit als bestuur en we hebben genoten van het lekkere eten wat de Kookcie ons voorschotelde. Gerechten waar we nog nooit van gehoord hadden, maar ontzettend lekker smaakten.

 

Themaborrel – Cupido’s Carnaval:
Wat krijg je als je valentijn combineert met carnaval? Totale chaos en een geweldige borrel! Van Katinka de Viking tot Jade het Snoephartje, Congolezen waren in grote getale aanwezig en hebben goed geborreld. Dat belooft veel goeds voor aankomende jaar!

 

(Thema)Vrijmibeaus:
We hebben ook al een aantal vrijdagen zeer leuke borrels gehad. Wat vaak begon met een paar (drank)spelletjes met spellen uit de witte kast eindigde vaak in een gezellige borrel waar veel mensen aanwezig waren. De RockMiBeau was een succes waar alle bekende en minder bekende rocknummers voorbij kwamen en een geweldige VrijMiBrouw waar in een paar uur tijd 8 kratten tripe leeg gedronken werden.

 

Karaoke:
Man, wat heeft Congo The End even laten zien wat zingen is. De britten werden vaak het podium af gewerkt zodat Nathan samen met Boris een geweldig nummer kon vertolken. Wat ons betreft komt er vaker zo’n activiteit. Totaal anders dan normaal, maar zó leuk!

 

Carrièredag:
Niet alleen maar feesten bij Congo, ook de carrièredag was een activiteit de afgelopen maand. Veel bedrijven waren vertegenwoordigd en er waren genoeg mogelijkheden om mensen te spreken over je carrièremogelijkheden. De markt zag er goed uit en de workshops waren goed bezocht.


Constitutieborrel:
We hebben het overleefd! Sommigen gingen lekker, anderen iets minder lekker maar we hebben allemaal genoten. In ieder geval van alles wat we ons wel kunnen herinneren. Bedankt voor alle CoBo cadeaus, speeches en shotjes. Ook het feestje op woensdagmorgen in de Congokamer was nice, alleen zijn knallende ballonnen niet heel tof als je al hoofdpijn hebt.
 

Komende tijd:
Bètaweek:
Kijk ook eens op Facebook voor alle activiteiten van de bètaweek. Tijdens de bètaweek organiseren de bètaverenigingen verschillende activiteiten. Op maandag is er een sportdag, op dinsdag een lezing over bigfoot met een aansluitende borrel. Dan op woensdag een bandjesavond en de week wordt op vrijdag afgesloten met een bètafeest. Je kan de kaarten via congo.eu kopen. Zorg dat je er bij bent en leer studenten van andere studieverenigingen kennen!

 

Open vergaderingen:
Er zijn komende tijd ook een paar open vergaderingen. De Facultaire Introductiecommissie wordt weer opgestart en de MuziCie heeft ook weer plekken over.

Kijk vooral op Activiteiten Studievereniging Congo op Facebook. Abonneer je op de evenementen! https://www.facebook.com/Activiteiten-Studievereniging-Congo-549824675181200/