loader-logo

Het 101ste bestuur van Congo

Bowine Roodenburg – Voorzitter

Ik ben Bowine Roodenburg, 20 jaar en tweedejaars psychobioloog. Vorig jaar verliet ik het rustige Wassenaar om in Amsterdam te gaan wonen en dit was flink wennen. Ik wilde bij een studentenvereniging, maar wist nou niet helemaal waar ik me thuis zou voelen. Dit gevoel kreeg ik toen ik actief werd bij de EerstejaarsCie, waar ik nu voorzitter van ben. Daarnaast ben ik de huidige voorzitter van de CongresCie en zit ik bij de BoekenCie. Kortom, Congo heeft me gegrepen en ik blijf met liefde bij deze mooie vereniging.

Doordat ik steeds actiever werd ging ik nadenken, is het niet vet leuk om een bestuursjaar te doen? De diverse activiteiten en fijne mensen laten iedereen zich op zijn plek voelen en dat is wat ik graag vast wil houden. Ik denk dat ik een goede voorzitter ben met mijn ontzettende enthousiasme, gedrevenheid en empathische karakter. Als voorzitter wil ik graag de vereniging helpen met makkelijk toegankelijk zijn voor zowel nieuwe als oude leden, zodat iedereen zich hier fijn voelt. Ook wil ik de contacten binnen het bestuur zo open mogelijk houden en daarmee een positieve werksfeer onderhouden . Goed contact met de leden is natuurlijk belangrijk en ik ben altijd in voor een babbel. Mocht je nog iets willen weten kan je me altijd aanspreken, ik ben onderhand meubilair in de CK en ben vaak te vinden op de borrel. Ik kijk erg uit naar komend jaar en we gaan er samen iets tops van maken!

Amber Cornelissen – Secretaris

Het begon allemaal toen ik naar de Intreeweekborrel ging in mijn eerste jaar. Hier ontdekte ik een sfeer die ik niet eerder had ervaren, maar waar ik me meer thuis voelde dan ooit. Dus toen was ik er ineens elke week. Hierna was het alleen maar logisch om me bij een commissie te voegen en als eerstejaars was de EerstejaarsCie natuurlijk ideaal. Sindsdien heb ik ook bij de FICie gezeten en aangezien ik na een jaar de EerstejaarsCie nog niet achter me kon laten mag ik me hier momenteel de voorzitter van noemen. Het actief zijn in deze commissies heeft me laten zien dat ik veel plezier en energie haal uit het organiseren van activiteiten voor Congo, hierdoor leek het doen van een bestuursjaar de volgende logische stap. Zo kan ik een jaar lang ál mijn tijd in Congo steken in plaats van dat ik er nog een studie naast moet doen. Nu we als Congo een nieuwe eeuw ingaan heb ik er ontzettend veel zin in om veel vernieuwing te introduceren bij Congo en er samen met mijn bestuur een ongelofelijk leuk en productief jaar van te maken.

Tim Koomen – Penningmeester

Ik ben Tim Koomen, 21 jaar oud en derdejaars psychobioloog. Tijdens mijn intreeweek werd ik helemaal verleid door mijn Intreeweek moeder om lid te worden van de FeestCie. Ik vond (en vind) het erg gezellig om onderdeel te zijn van een commissie waarbij je grote evenementen kan organiseren en iedereen glimlachend kan zien genieten van zijn of haar avond. In mijn eerste jaar werd ik al snel actiever in de FeestCie, door de rol van penningmeester op me te nemen. Hierdoor kwam ik meer in contact met het bestuur van Congo en de leden, wat langzamerhand mijn interesse opwekte om deel te worden van het bestuur. Momenteel ben ik voorzitter van de FeestCie en hiernaast ook eerstejaars lid van de ActieCie.

Als penningmeester moet je veel contact onderhouden met de commissie penningmeesters. Dit zal ik in goede banen leiden met mijn empathische en sociale persoonlijkheid, met als doel het creëren van een efficiënte en veilige werkomgeving. Je hebt daarnaast de verantwoordelijkheid om geld gerelateerde zaken binnen Congo georganiseerd te houden en de vereniging financieel gezond te houden. Met mijn taken binnen de FeestCie, heb ik leren omgaan met verantwoordelijkheid en daarnaast ook de “need” gekregen om de geldzaken in orde te houden.

Tenslotte, tijdens de afgelopen evenementen als FeestCie-voorzitter heb ik gemerkt dat het plezier van de leden voor mij het allerbelangrijkste is. Dit zal ik meenemen in mijn bestuursjaar om ervoor te zorgen dat jullie, de leden, een top jaar zullen hebben.

Sytske Schep – Commissaris Onderwijs

Ik weet nog dat ik voor de eerste keer bij een Congo borrel was. Ik was een maandje of twee eerstejaars en mijn gloednieuwe kamer op de RXL bevatte niets anders dan een matras en een slaapzak. Gepaard met goede moed en natuurlijk Lynn aan mijn zij, ben ik de Nota Bene (toen de stamkroeg) in gewandeld. Daar zijn wij met open armen ontvangen en vanaf die dag zijn we eigenlijk niet meer weggegaan. Nu, twee jaar later, zijn we allebei bestuur.

Inmiddels ben ik derdejaars en ben ik actief in de almanakcommissie, de redactiecommissie en de facultaire introductiecommissie en ben ik deel van de ALV- en begroting-werkgroep. Ik merkte dat ik steeds meer van mijn tijd in Congo stopte en steeds minder in mijn studie. Ik vind Congo een prioriteit en dat heeft mij ertoe aangezet een bestuursjaar te doen.

Als Commissaris Onderwijs denk ik twee van mijn passies te kunnen combineren: onderwijs en gezelligheid. Ik denk dat ik in deze functie veel terug kan doen voor de vereniging, die heel veel voor mij heeft gedaan.

Lynn Hendriks – Commissaris Activiteiten

Twee jaar geleden ben ik vanuit mijn kleine dorpje in Drenthe verhuisd naar Amsterdam. Hier begon ik aan een nieuw avontuur: Psychobiologie studeren aan de UvA. Een nieuwe start, waar ik in mijn eerste jaar een groep leuke Congolezen lerende kennen. Congo werd aan me voorgesteld en ik was verkocht. Na een jaar met aardig wat Congo-activiteiten en eindelijk een vast stekkie in Amsterdam, was ik niet meer weg te krijgen bij de borrel. In mijn tweede jaar werd ik actief en ging ik bij de AlmanakCie, daarna volgden de FICie en de BarCo. Congo heeft de overstap van mijn thuis-thuis naar Amsterdam een waar feest gemaakt. De afgelopen jaren heb ik heel veel mooie herinneringen gemaakt, die ik niet zou hebben zonder Congo. Mijn enthousiasme en liefde voor Congo blijft maar groeien en aankomend bestuursjaar klinkt als de perfecte manier om dit allemaal te uiten naar onze mooie vereniging. En daarom kan ik niet wachten om aan dit volgende nieuwe avontuur te beginnen samen met de rest van het 101ste bestuur.

Marije Keijzer- Commissaris Extern

Vorig jaar ben ik op het Eerstejaarsweekend voor het eerst enthousiast geraakt om actiever te worden bij Congo, zo ben ik in de EerstejaarsCie terechtgekomen. Vervolgens ben ik halverwege het jaar penningmeester geworden van de IntroCie, omdat ik graag meer verantwoordelijkheid wilde. Hoe tof is het om mensen enthousiast te maken voor Congo bij de activiteit die mijzelf ook enthousiast had gemaakt! Sinds dit jaar mag ik ook nog zeggen dat ik bij de WeekendCie zit.

Congo blijft voor mij naar meer smaken. Ik heb super veel zin er veel meer tijd in te steken dan ik eerst kon. Vandaar dat ik ook voor een bestuursjaar ben gegaan. Door mijn enorme enthousiasme en passie voor Congo denk ik dat ik hen een Congo kan laten zien hoe ik hem zelf ook ervaar. Mijn doel is dan ook het overbrengen van dit enthousiasme naar eerstejaars, om hen sneller thuis te laten voelen bij onze mooie vereniging.