loader-logo

Studieboeken

Om goed te kunnen studeren, heb je boeken nodig. Door lid te worden van Congo krijg je korting op je studieboeken, je labjas en je snijset. Het Congo lidmaatschap bedraagt eenmalig €35,-. Hiermee kan de korting op je boeken oplopen tot 20%, waarmee je je lidmaatschapsgeld in feite meteen terugverdiend. Voor je toegang hebt tot de bestelshop moet je ingelogd zijn op de Congo website. Hiervoor moet je een account aanmaken.

Eerstejaars Boekverkoop

Waar bestel ik boeken?

De boeken voor je studie kun je bestellen in de boekenshop van Congo. Om boeken te bestellen moet je wel eerst lid worden van Congo.
Een kort stappenplan:
1. Schrijf je hier in op de Congo website. Onthoud je wachtwoord en gebruikersnaam goed!
2. Ga naar de bestelshop  (onder het kopje: onderwijs > studieboeken > boekenshop)
De bestelshop gaat dit jaar open op 16 juli 2014.
3. Maak een account aan in de bestelshop. Let op! Dit is niet hetzelfde account als dat van de Congo website. Onthoud hier dus ook goed je wachtwoord en gebruikersnaam.
4. Bestel alle verplichte onderdelen en de boeken die je nog nodig hebt. De boeken die je nodig hebt staan per jaar gesorteerd. Let daarnaast op dat je in ieder geval het syllabipakket en een labjas bestelt. Biologen en bio-medici moeten ook een snijset aanschaffen. Psychobiologen hoeven (in tegenstelling tot vorige jaren) GEEN snijset aan te schaffen.  Zonder de verplichte onderdelen kun je niet deelnemen aan het vak Academische Basis Vaardigheden (ABV) en het practicum. De syllabi, labjas en snijset moet je bestellen via een andere webshop (onder het kopje: onderwijs > studieboeken > labjas, syllabi, snijset)
5. Reken je bestelling af.
6. Je boeken worden thuisbezorgd. Je labjas, snijset en syllabipakket haal je op tijdens de eerste dag van de Facultaire Introductie op het Science Park. Zorg dat je je betalingsbevestiging uit hebt geprint of op hebt geslagen op je telefoon, zodat je deze kunt laten zien bij de tasjes uitgifte. Zonder betalingsbevestiging kunnen we je geen spullen meegeven.

Normale boekverkoop
Voor elk nieuw semester zul je opnieuw boeken moeten bestellen in de bestelshop. Je zult op tijd ingelicht worden wanneer de bestelperiode is begonnen. Zorg dat je je boeken vóór de aangegeven deadline besteld. Doe je dit niet dan kunnen we niet garanderen dat je je boeken op tijd in huis hebt voor aanvang van het nieuwe semester. De studieboeken die je in de volgende blokken nodig hebt, kunnen later in het jaar aangeschaft worden.

Labjassen en Snijsets
Naast alle boeken, biedt Congo ook labjassen en snijsets aan. Deze kun je gelijk bij de eerste boekverkoop van je eerste jaar aanschaffen. Daarnaast hebben wij gedurende het collegejaar nog een aantal labjassen en snijset te koop in de Congokamer. De prijs van een labjas is € 23,- en een snijset kost € 17,50.

Klappers
Naast studieboeken heb je ook klappers/syllabi nodig tijdens je vakken. Voor het eerste vak zitten de klappers in het boekenpakket dat je tijdens de eerstejaars boekenverkoop kan kopen. Tijdens de rest van je studie zul je de klappers bij aanvang van het vak moeten kopen bij het ESC/de servicedesk (middelste balie boven aan de grote trap op het Science Park).

Vragen?
Mocht je nog vragen hebben of is er iets onduidelijk, kom gerust even langs in de Congokamer of stuur een email naar boeken@congo.eu.