loader-logo

Kandidaatsbestuur 100ste bestuur

Hieronder staat het 100ste bestuur:

Koen Ronteltap || Voorzitter

Beste Congolezen,

Ik ben Koen Ronteltap. Ik ben derdejaars psychobioloog en ik ben nu 2 jaar actief binnen Congo. Zo ben ik huidig voorzitter van de KookCie en heb menig taken binnen de LustrumCie.
De dinsdagborrel en de vrijmibo zijn wekelijkse activiteiten die ik graag meepak, en ik probeer er ook zoveel mogelijk te zijn. Ik hou wel van een biertje drinken en zeker met de leden van onze mooie studievereniging!
Dit soort betrokkenheid bij onze vereniging heeft mij aan het denken gezet. De mooie mensen, de prachtige activiteiten, de inzet die wij als vereniging tonen op onderwijsgebied en nog veel meer zijn de redenen geweest dat ik graag in ons 100e bestuur wil gaan. Ik denk dat ik een goede toevoeging ben voor dit bestuur en ik kan niet wachten om meer verantwoordelijkheid te nemen voor onze studievereniging. Als voorzitter wil ik graag, samen met 5 andere leuke bestuursleden, zorgen dat de vereniging een jaar langer goed kan voortbestaan. Zo wil ik ervoor zorgen dat er een goede (werk)sfeer binnen het bestuur hangt en dat wij samen met jullie (de leden van het mooie Congo) nog een jaar met elkaar kunnen genieten!
Tot dusver een korte introductie over mij, maar vooral over waar ik mijzelf zie in het komende bestuur. Als jullie vragen aan mij hebben dan hoor ik die graag! Ik ben regelmatig in de Congokamer te vinden of spreek me aan op een børrel!

Groetjes,
Koen

Noah van de Bunt || Secretaris

Voor iedereen die tweedejaars of meer is: hoi, ben ik weer, en voor alle eerstejaars: hoi, ik ben Noah!
Ik ben derdejaars psychobioloog, 20 jaar oud.
Onwetend als ik was in mijn eerste jaar, vers verhuisd uit geboortedorp Drunen, hoorde ik van het bestaan van een Toneelcommissie. Geen idee wat een studievereniging überhaupt was, maar ja, meisje was op zoek naar vrienden.
Langzaam werd ik steeds actiever bij Congo, ik was elke borrel aanwezig en chillde steeds vaker in de CK.
Gedurende mijn eerste jaar ontstond de 20e LustrumCie, waar ik meteen bij wilde. Ik ben daar nu al ongeveer anderhalf jaar trots Hoofd Extern.
Daarna kwam daar de AlmanakCie nog bij, waar ik ondertussen al een tijdje voorzitter van ben.

Ik ga dit jaar (weer) voor bestuur omdat ik merk dat ik nog steeds ontzettend veel energie haal uit dingen doen voor Congo en de leden van Congo. M’n studie raakt steeds verder naar de achtergrond, dus ik wil graag dit fulltime oppakken om me er vol voor kunnen in te zetten.

Als Secretaris kan ik mijn OCD wat betreft documenten maken en ordenen helemaal tot een hoger niveau tillen. Maar oprecht, ik ben hier echt heel erg in. De mailbox en notulen zullen dus lekker overzichtelijk worden. Verder kan ik ook wel goed lullen, dus met de nieuwsbrief en stukjes op de site moet het ook wel goedkomen.

Ik heb ontzettend veel zin om mij een jaar volledig voor jullie in te zetten, en hoop jullie allemaal te zien op de VerkiezingsALV!

Eveline Nel || Penningmeester

Ondertussen al weer meer dan 3 jaar geleden, ben ik als 18-jarige begonnen met mijn eerste intreeweek. Ik was ongeveer gelijk wel enthousiast over Congo en de mensen daarbinnen, welke ik leerde kennen door mijn Intreeweek mama’s, die ons mee de Amstel 54 in sleepte. Daarna heb ik mij vrij snel aangesloten bij mijn eerste commissie binnen Congo: de EerstejaarsCie. Ik vond Congo toen nog leuker en wilde er graag meer tijd in gaan steken. Ik ben dit ook gaan doen, door het jaar daarna lid te worden van de ActieCie. Ik heb daar toen een functie gekregen als PR. Het jaar daarop ben ik ook bij de LustrumCie gegaan, en voorzitter geworden van de ActieCie. Dit smaakte voor mij nog steeds naar meer, en ik wil daarom graag een jaar fulltime aan Congo wijden door een bestuursjaar in te gaan. Dit lijkt mij een hele leuke uitdaging, en ik denk dat ik als teamplayer, met een serieus kantje, een goede toevoeging zou kunnen zijn aan het bestuur. Ook heb ik passie voor Congo, en een liefde voor haar leden, die ik op deze manier zou willen uiten. Hopelijk kan ik andere mensen ook zo enthousiast maken voor Congo als ik nu ben, in het aankomende jaar!

Agnes Admiraal || Commissaris Onderwijs

Beste Congolezen,

Als eerstejaars was ik gelijk al verkocht aan Congo. Ik vond de borrels en activiteiten zo leuk dat ik me na een aantal maanden al uitschreef bij mijn andere studentenvereniging Liber om meer aandacht te besteden aan Congo. Ook al genoot ik met volle teugen van onze borrels en activiteiten, ik merkte al vrij snel dat ik alleen aanwezig zijn niet genoeg vond. Ik wilde meer, dus melde ik me aan voor de WeekendCie, OnderwijsCie en IntroCie. Hoe meer inzicht ik kreeg in de vereniging, hoe leuker het werd. Dit is ook de reden dat ik me heb aangemeld, voor bestuur. Naast de gezelligheid wil ik graag meer insight, maar bovendien wil ik me nog harder kunnen inzetten voor onze vereniging, zodat iedereen er net zoveel van kan blijven genieten als ik. Mijn ‘main goal’ als commissaris Onderwijs is het uitbreiden van onderwijs gerelateerde activiteiten zodat ook de niet-borrelaars meer betrokken raken bij Congo. Daarnaast wil ik de band met de faculteit graag versterken en haar meer betrekken bij sommige educatieve activiteiten (informatieavonden, lezingen etc.); dit levert meer resources en kan misstanden voorkomen. Ten slotte wil ik de drive vernieuwen en de begeleiding voor commissies verbeteren zodat er beter wordt geëvalueerd en bestellen van kleding en reserveren van de brainwave gemakkelijker gaat.

Ik kijk in ieder geval al heel erg uit naar het bestuursjaar!

 

Judith Westerhuis || Commissaris Activiteiten

Hey! Ik ben Judith Westerhuis, 20 jaar oud en zit momenteel in het tweede jaar van Psychobiologie.
Toen ik aan mijn studie begon was mijn plan om mij in het eerste jaar volledig te focussen op de studie en geen actief lid te worden. Echter heb ik dit principe gelijk over boord gegooid toen ik kennismaakte met Congo. Als eerst ben ik actief geworden door mij bij de ToneelCommissie te voegen, waarna ik ook lid ben geworden van de FICie. Sinds kort mag ik ook deel uitmaken van de OnderwijsCie, waarbij het mij heel erg leuk lijkt om de link tussen onderwijs en activiteiten sterker te maken. Daarnaast ben ik dit jaar begonnen met het regisseren van het toneelstuk van de ToCo, waar ik veel energie in stop, maar nog veel meer energie uit haal.

Ik vind het dus erg leuk om dingen te organiseren om uiteindelijke iets moois te kunnen neerzetten. Bij de Facultaire Introductie ben ik Hoofd Commissies geweest, waarbij ik heb mogen kennismaken met alle commissies die Congo rijk is. Tijdens de FI ben ik erachter gekomen dat ik dit contact met de commissies heel leuk vind, om zo de commissies beter te leren kennen en een toffe activiteit te kunnen neerzetten. Daarnaast merk ik dat niet alle studenten altijd even enthousiast zijn over bepaalde zaken van onze studies. Ik zou mij hier graag voor willen inzetten en daarnaast een toegankelijk aanspreekpunt voor leden willen zijn, om zo het onderwijs naar een hoger niveau te tillen.

 

Ishara Merhai || Commissaris Extern

Beste leden,

In 2016 kwam ik als eerstejaars biologie binnen bij deze studievereniging. Ik was erg huiverig om op een nieuwe plek te starten, maar CONGO was voor mij een fijn warm bad waarin ik terecht kwam. Ik voelde mij geaccepteerd en de relaxte gezelligheid hielp mij om in mijn eerste studiejaar aan de UvA te settelen.
Na 2 jaar tevreden lid en bijna een jaar ook voorzitter van een van de fantastische commissies te zijn geweest kreeg ik het gevoel dat ik iets terug wilde doen voor de vereniging en haar leden. Inclusiviteit en diversiteit zijn voor mij belangrijke punten – CONGO heeft ontzettend veel kleuren en smaken en ik wil deze graag nog sterker laten uitkomen. Op de positie extern wil ik mij naast sponsoring ook gaan inzetten voor een warme sfeer tussen de leden, modernisatie en beter gebruik van de sociale kanalen. Naast dit, wil ik mij inzetten om dit 100e bestaansjaar zo te vieren dat er nog een tweede 100 achteraan geplakt kunnen worden. Als voorzitter van de paparacie heb ik het belang van herinneringen vastleggen gezien, als secretaris van de carrierecie heb ik enthousiasme ontwikkeld voor acquisitie en het samenwerken met duurzame en creative partijen, iets wat ik nu als lid van de extern groep van het lustrum ook zeker inzet.

Om het kort samen te vatten zou ik een commissaris extern willen zijn die een vers nieuw takenpakket ontwikkelt, ieder lid even thuis wil laten voelen bij deze mooie vereniging en duurzaamheid en inclusiviteit wil promoten.