loader-logo

Kandidaatsbestuur 104

Joan Michiels
Mijn naam is Joan Michiels, ik ben 20 jaar oud en ik zit momenteel in het derde jaar van Psychobiologie. Iets meer dan twee jaar geleden ben ik vanuit het altijd zonnige Brabant verhuisd naar het o zo grote Amsterdam om te gaan studeren. Dit was tijdens een periode van lockdowns en online colleges en ik besefte toen al gauw dat het daardoor ineens niet meer zo voor de hand liggend was om nieuwe mensen te leren kennen. Toen ik tijdens de Intreeweek en Facultaire Introductie voor het eerst met Congo in aanraking ben gekomen, heeft de vereniging gelijk mijn hart gestolen en wist ik waar ik moest zijn voor al dat nieuw volk. Die warme en welkome sfeer smaakte naar meer! Kort daarna heb ik mij bij de WeekendCie en vervolgens ook bij de KookCie gevoegd en heb ik een jaar lang online genoten van de vereniging.

Met in beide commissies telkens wel minstens een aantal (oud-)bestuursleden is het er eigenlijk zowat met de paplepel ingegoten en toen de activiteiten vorig jaar plots allemaal in het echt konden doorgaan, heb ik Congo pas echt goed leren kennen en kriebelde het overal om daar meer mee te gaan doen. Onderhand heb ik me daardoor trouwens ook al bij de LiftCie en Redactie naar binnen gewurmd. Ik kijk ernaar uit om me nog verder voor de vereniging in te zetten en alle ins en outs te ontdekken!

Britt de Waal
Hoii! Ik ben Britt de Waal, 21 jaar oud en ondertussen tweedejaars psychobioloog. Ik kom uit Haarlem, maar woon ondertussen in Diemen. Ik houd van gezelligheid en leuke mensen om mij heen. Ik kan het dan ook vaak met bijna iedereen wel goed vinden en leer graag nieuwe mensen kennen.
Aan het begin van mijn studie was ik nog niet actief bij Congo. Toen ik steeds vaker naar de borrels en andere activiteiten ging, merkte ik hoe leuk de sfeer daar was en hoe leuk alle mensen waren. Ik kan mezelf nu al bijna een jaar met veel trots een actief lid noemen, omdat ik toen bij de FICie ben gegaan. Tijdens de organisatie van de FI was het mijn taak om de commissiemarkt te organiseren. Hierdoor leerde ik alle commissies van Congo nog beter kennen en werd ik nog enthousiaster. Naast de FICie ben ik nu dan ook lid van de StudiereisCie en de ActieCie. Door zo steeds meer met de vereniging bezig te zijn en steeds meer lieve mensen te leren kennen, werd mijn liefde voor Congo steeds groter. Daarom kijk ik er ook enorm naar uit om me komend jaar, samen met 5 toppers, een jaar lang in te zetten voor Congo.

Lara Smits
Hii! ik ben Lara Smits, 19 jaar oud en nu tweedejaars Psychobioloog. Ik heb mijn hele leven in Leiden gewoond, maar woon nu al anderhalf jaar in Amsterdam, op dit moment in Amsterdam Noord. Wat je echt van mij moet weten is dat ik een enorme dierenfan ben (ben dan ook al m’n hele leven vega), ik eigenlijk echt een nerd ben en dat ik het gelukkigst ben met al m’n vrienden om me heen!
Voor mij begon het Congo avontuur op dag een van de intreeweek. Met twee mega
enthousiaste en actieve leden van Congo als papa en mama en de borrel op dag twee was het voor mij simpel, ik was helemaal verkocht. Het duurde dan ook niet lang voordat ik op (bijna) elke borrel te vinden was en me aansloot bij de FICie. Congo heeft voor mij het eerste echt wel spannende jaar van mijn studie tot het beste jaar gemaakt en me met open armen opgenomen in de familie. Hiervoor ben ik alle lieve leden enorm dankbaar en mijn doel is dan ook om met ons nieuwe bestuur dit gevoel vasthouden en aan alle nieuwe (en oude) leden over te dragen.
Ik heb in ieder geval enorm veel zin in het komend jaar en hopelijk jullie ook :).

Marilyn Bartling
Hi!! Ik ben Marilyn Bartling. Ik vind het leuk om me te omringen met dingen waar ik vrolijk van word: Muziek, vrienden en goede films.
Ik hou er van om druk bezig te zijn. In de week doe ik zangles, honours, bandrepetitie, kickboksen en daarnaast ben ik ook veel bij Congo. Je leest het goed, ik kan niet stil zitten. Ik ben een ras Amsterdammer. Na een tussenjaar vol corona begon ik aan mijn studie. En daar was Congo, vet veel leuke activiteiten waar ik met mijn nieuwe studie vrienden heen kon. Zelf kwam ik terecht bij de MuziCie en de FeestCie waar ik ontzettend leuke activiteiten organiseer
en leuke mensen heb ontmoet. Mijn leuke ontmoeting met Congo hoop ik door te kunnen geven aan de toekomstige eerstejaars. Ik heb ontzettend veel zin om met mijn nieuwe bestuursleden een heel mooi jaar neer te zetten.

Sam Relyveld
Ik begon in 2021 met de studie psychobiologie aan de UvA. Maar mijn studententijd begon pas echt na het eerstejaarsweekend van Congo. Ik heb daar heel veel leuke nieuwe mensen ontmoet en ben daardoor ook actief bij Congo geworden. Tijdens dat weekend heb ik een groot deel van de tijd in de keuken met de KookCie doorgebracht, waardoor ik een paar weken later op de openvergadering was en mijn Congo carrière (als je dat zo mag noemen) begon. Ik heb met heel veel plezier bij de algemene leden vergaderingen voor alle Congo leden gekookt en het is ons volgens mij altijd gelukt om iets lekkers neer te zetten.
Toen ik bij de Introcie kwam om het eerstejaarsweekend te organiseren begon Congo nog meer voor mij te leven. Ik ben daar om meer op het weekend te kunnen betekenen verkozen tot vice voorzitter. Rond die tijd ben ik ook over het bestuur gaan nadenken. Het lijkt mij heel leuk en leerzaam om mij een jaar volledig voor Congo in te zetten. En ik ben ervan overtuigd dat samen met mijn uiterst geschikte bestuursleden wij er een heel leuk jaar van gaan maken

Froukje van der Zwan
Hoi allemaal! Ik ben Froukje en ik ben 19 jaar. Oorspronkelijk kom ik uit Houten maar ik woon ondertussen anderhalf jaar in de Bijlmer. Door mijn intreepapa en mama werd ik geïntroduceerd bij Congo, en na een kopstoot met de deur op EJW was ik verkocht. Ik voelde me bij Congo met open armen ontvangen en geniet van de openheid, vrijheid en inclusiviteit. Al gauw werd duidelijk dat ik geïnteresseerd was in een bestuursjaar. Na mijn eerste vrijmibo werd ik door onder andere toenmalig voorzitter meegenomen voor een after in de Maslow en vanaf toen is het idee ontstaan. Eerst ging ik bij de kookcie, waar ik op EJW al kennis mee had gemaakt. Dit vond ik zo leuk dat ik mij bij de introcie heb gevoegd. Ondertussen ben ik ook lid van de liftcie geworden. Na een jaar met veel plezier in meerdere commissies een functie te hebben gehad, wil ik mij graag inzetten voor de hele vereniging. Gelijk een mooi excuus om naar alle activiteiten te kunnen. Ik kijk er heel erg naar uit om samen met 5 fantastische mensen een mooi jaar neer te zetten.