loader-logo

Het 97ste bestuur

IMG_9670

Hierbij het 97ste bestuur van Congo:

Charlotte van Roijen // Voorzitter

In de zomer van 2014 ben ik vanuit het zuidelijke Maastricht naar Amsterdam verhuisd om Psychobiologie te gaan studeren. Aanvankelijk was ik niet heel actief binnen Congo, omdat ik me meteen volledig had gestort op mijn studie. Echter, na steeds meer activiteiten bijgewoond te hebben, kwam ik erachter hoe waanzinnig leuk ik het zou vinden om zelf in een commissie te zitten en activiteiten te organiseren. Spijt hebbende van het feit dat ik dit niet meteen heb gedaan, heb ik me in mijn tweede jaar zo snel als ik kon aangemeld voor de OnderwijsCie en de BoekenCie. Hetgeen ik zo leuk vind aan commissiewerk is, naast alle sociale contacten en gezellige vergaderingen, het samenwerken met je ‘team’ aan een einddoel. Om me hier nog meer in te ontwikkelen heb ik besloten om het naar een hoger niveau te tillen: een bestuursjaar! In dit jaar wil ik er onder meer voor zorgen dat meer niet-actieve Congolezen zich welkom voelen bij de vereniging. Ik hoop als voorzitter ontzettend veel te leren en uiteraard een geweldig jaar te hebben met alle Congolezen!

Vivian Jongejans // Secretaris

Iets meer dan twee jaar geleden ben ik hier begonnen met de studie Bio-medische Wetenschappen. Nadat ik bij Congo eerst een start gemaakt heb als fervent borrel lid, ben ik na een maand terecht gekomen in de ActieCie; misschien niet heel raar als je Intreeweek ouders èn EJW ouders er ook bij zitten. Iets meer dan een jaar nadat ik in deze commissie terecht kwam, ben ik voorzitter geworden. Kort nadat ik het voorzitterschap op me nam ben ik ook lid geworden bij de CarrièreCie. Een totaal andere commissie met heel andere doelen, wat het heel leuk en anders maakte. Het voorzitterschap is iets wat me tot nu toe erg bevalt en in de afgelopen maanden heb ik daarom nagedacht over de uitdaging van een bestuursjaar, en zoals je wel kan zien heb ik besloten ook deze aan te gaan. Met een combinatie van veel enthousiasme en een serieuzere kant ga ik proberen alles uit het komende jaar te halen. Het lijkt me super om met het 97ste bestuur alles goed te laten verlopen en natuurlijk ook een episch jaar te hebben met heel Congo!

Johan Diepstraten // Penningmeester

Nadat ik twee jaar geleden besloot om Biologie aan de UvA te gaan studeren, zei iedereen met enige studie-ervaring nog maar één ding: “Leuk, dan kom je bij Congo!”. Nieuwsgierig geworden naar deze vereniging, kwam ik er al vroeg in mijn eerste jaar achter dat de Congokamer een heel fijne plek is om je pauzes en tussenuurtjes door te brengen en op een makkelijke manier nieuwe mensen te ontmoeten en vrienden te maken. Om me verder te verdiepen in Congo besloot ik bij de ActieCie te gaan. Hier merkte ik hoe ongelofelijk leuk ik het vind om actief lid te zijn, activiteiten te organiseren, samen te werken met mede-commissieleden en leden te helpen op en rond de activiteiten. Toen ik een functie als penningmeester kreeg binnen deze commissie kwam ik meer in aanraking met de zakelijke kant van Congo en ik kwam erachter dat ik alles hierdoor alleen maar leuker vond worden. Hierdoor heb ik ongelofelijk veel zin om aan te treden als penningmeester van het 97ste bestuur, ook omdat ik op deze manier zowel mijn gezellige als mijn serieuze kant kan ontplooien en zodat ik mij elke dag volledig kan inzetten voor alle Congolezen!

Roan van Scheppingen // Commissaris Onderwijs

Voor ik Bio-medische wetenschappen ging studeren dacht ik dat ik nooit actief zou worden binnen een studievereniging. Na een geweldige Intreeweek met mama Zorah en papa Pim kwam ik echter al snel in aanraking met Congo. Tijdens de Facultaire Introductie ging ik al snel overstag en heb ik mij aangemeld voor de ToCo. Later in mijn eerste jaar ben ik ook bij de FICie gegaan om zelf mee te kunnen helpen met de organisatie. Ik ben nu dus al ruim een jaar actief binnen die studievereniging, waarvan ik dacht dat ik er eigenlijk nooit zou komen.

Ik wilde meer en ging op zoek naar een nieuwe uitdaging waar ik vol voor kon gaan. Die uitdaging vond ik in een bestuursfunctie,. Het lijkt mij ontzettend leuk om mij een jaar lang volledig op Congo te richten, zodat het een plek blijft waar het altijd gezellig is en iedereen zich welkom voelt. Met een enorme dosis motivatie treed ik aan als Commissaris Onderwijs. Hopelijk kan ik mijn enthousiasme overbrengen op de Congolezen en de faculteit en daarmee veel bereiken!

 
 

Ilse de Horde // Commissaris Activiteiten

Een geruime twee jaar geleden zette ik de stap Psychobiologie te studeren. Na een fantastische intreeweek en vele lovende verhalen over Congo besloot ik de stoute schoenen eens op te poetsen en me te wagen aan een aantal open vergaderingen. Tot mijn grote vreugde mocht ik me aansluiten bij de BarCo en later bij de IntroCie, de StudiereisCie en de BrouwCie. De lovende verhalen bleken waarheid want binnen no-time voelde ik me optimaal thuis binnen deze gezellige, diverse, joviale groep levensgenietende studenten. Inmiddels mocht ik ook BarCovoorzitter Yannick Vinkesteyn opvolgen en de functie secretaris op me nemen bij de StudiereisCie, alle met veel plezier.

Na alle commissieavonturen lonkte zo’n bestuursjaar inclusief een andere kant van Congo, maximale inzet voor Congo, zelfontplooiing & uitdaging sterk. Vereerd op dit punt kan ik niet wachten om aan de slag te gaan met de functie Commissaris Activiteiten waarin ik hoop alles in goede banen te kunnen leiden door ondersteuning te bieden aan de zelfsturende commissies, het overzicht en de balans tussen verschillende activiteiten te bewaken en de nieuwe en oude leden te informeren en enthousiasmeren voor evenementen en commissies.

 

Marit Koenen // Commissaris PR & Acquisitie (Extern)

In 2014 ben ik Psychobiologie gaan studeren en met hele enthousiaste intreeweekpapa’s ben ik bij Congo beland. Het begon allemaal met korte bezoekjes aan de Congokamer, waar ik altijd met open armen werd ontvangen. Na een tijdje ben ik bij de WeekendCie terecht gekomen, waar ik met heel veel plezier een tijdje voorzitter ben geweest. Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging en deze heb ik gevonden in de functie PR & Acquisitie. Als Commissaris PR & Acquisitie (Extern) wil ik me onder andere gaan richten op sponsoren voor specifieke evenementen en commissies. Ik ben ervan overtuigd dat ik het enthousiasme dat ik voor Congo heb, ook kan overbrengen naar mensen buiten Congo. Ik wil er graag voor zorgen dat iedereen zich net zo welkom voelt als ik en dat ook externe partijen een goed beeld hebben van zaken waarmee Congo zich bezig houdt, dit alles met een grote hoeveelheid enthousiasme en een vlotte babbel.