loader-logo

Het 95e Bestuur


Van links naar rechts: Hylco van Engelen, Nienke Koopman, Anneliek ter Horst, Joeri Bordes, Willem-jan Wreesmann en Desirée Weijs

Joeri Bordes – Voorzitter
Alweer meer dan een jaar geleden begon ik als student aan de studie Psychobiologie. Al snel kwam ik in aanraking met Congo en werd ik meegesleurd naar de vele open vergaderingen van al die leuke commissies die Congo rijk is. Voor mij was de ActieCie de commissie waar ik actief werd en na een paar maanden het voorzitterschap overnam. Ik heb hier ontzettend veel van geleerd en plezier van gehad. Ondertussen werd ik steeds actiever binnen Congo en ontdekte ik al snel dat een bestuursfunctie me erg leuk zou lijken. Ik sloot me verder nog aan bij de FIcie als penningmeester en bij de kweekvijver en de BrouwCie. Als voorzitter vind ik het belangrijk om open te staan voor alle leden, ook de leden die ik persoonlijk niet goed ken. Verder vind ik het belangrijk om goed contact te behouden met de faculteit. Ik wil dit jaar ervoor zorgen dat wij als 95ste bestuur het maximale uit dit jaar kunnen halen, dit wil ik onder andere bereiken door goed overzicht te houden.

Anneliek ter Horst – Secretaris
Drie jaar geleden begon ik met de studie Biologie. In het eerste jaar voerde ik vrij weinig uit bij Congo, maar in het begin van mijn tweede jaar kwam ik bij de BoekenCie. Inmiddels ben ik voorzitter van de BoekenCie geweest en zit ik bij de BrouwCie en IntroCie. Nu is het tijd voor een nieuw avontuur, namelijk het bestuur van Congo. Dit jaar ga ik me volledig inzetten voor de leden. Jullie zullen van mij de nieuwsbrief van Congo ontvangen en je kan me natuurlijk altijd mailen als je met een vraag zit. Ik heb er heel erg veel zin in om me full time in te zetten voor Congo en hoop dat het een geweldig jaar wordt!

Willem-jan Wreesmann – Penningmeester
In 2012 begon ik met studeren in Amsterdam als een onschuldige, naïeve jongen die nog helemaal niets afwist van het studentenleven. Tijdens mijn eerste weken op Science park kwam ik erachter dat de WeekendCie een geweldige commissie is om mezelf te kunnen ontplooien. Daar ben ik uiteindelijk ook voorzitter van geworden. Hierdoor heb ik Congo pas echt goed leren kennen en kwam ik bijna dagelijks in de Congokamer. Wanneer ik eenmaal echt door had hoe leuk Congo is, heb ik me ook aangesloten bij de IntroCie om een geweldig Eerstejaarsweekend (EJW) te organiseren. Met alles wat ik het afgelopen jaar binnen de commissies heb meegemaakt, ben ik nu erg benieuwd wat dit nieuwe avontuur mij gaat brengen. Hoewel ik hierboven overkom als een altijd vrolijke jongen, heb ik ook een zakelijke kant. Met een duidelijke visie voor Congo en een serieuze kijk op financiën, ga ik graag de uitdaging aan om penningmeester van Congo te zijn voor het aankomende jaar. Ik kan niet wachten om een geweldig bestuursjaar tegemoet te gaan!

Nienke Koopman – Commissaris Onderwijs
Toen ik na de middelbare school vanuit Drenthe naar Amsterdam kwam kende ik hier bijna niemand. Gelukkig deed ik mee aan de Intreeweek en werd ik meegenomen naar Congo. Mede dankzij Congo leerde ik in een korte tijd een heleboel fantastische mensen kennen en ging naar steeds meer activiteiten. Echt actief bij Congo werd ik toen ik bij de IntroCie ging. En nu, halverwege mijn tweede jaar Biologie, mag ik een jaar lang full time bezig zijn als commissaris onderwijs in het 95ste bestuur. Ik vind het belangrijk dat leden mij altijd kunnen benaderen voor vragen of problemen. Ik zal hen daar ook zo goed mogelijk mee proberen te helpen.

Desirée Weijs – Commissaris Activiteiten
Ruim een jaar geleden begon ik met de studie Psychobiologie, wat een heel erg goede keuze bleek te zijn. Hoewel ik het direct al erg naar mijn zin had in Amsterdam, werd het pas echt leuk toen ik actief werd bij Congo. Ik begon als vice-voorzitter bij de CONGresCie en werd later ook voorzitter van de KookCie. Hierdoor merkte ik dat me graag wilde inzetten voor Congo. Als commissaris activiteiten van het 95ste bestuur zal ik me een jaar lang gaan inzetten om de communicatie tussen commissies en het bestuur zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Ik kijk erg uit naar het aankomende jaar en ik ga ervan uit dat het een prachtig bestuursjaar wordt!

Hylco van Engelen – Commissaris PR & Acquisitie
Na een tussenjaar en een mislukt studie-uitstapje naar werktuigbouwkunde ben ik nu tweedejaars bioloog. Door hele leuke intreeweekouders was ik meteen enthousiast over Congo. Aan het eind van het eerste semester ben ik bij de CONGresCie gegaan als verantwoordelijke voor de sprekers. Commissaris pr & acquisitie heeft de mooie taak om fondsen te werven voor Congo en het imago naar externen te verbeteren. Door een lange geschiedenis in de horeca heb ik mijn verkoopkunsten verbeterd. Verder heb ik snel een praatje klaar en ben ik ervan overtuigd dat Congo nog meer waard is dan veel bedrijven denken.