loader-logo

COVID-19 Updates

11-05-2020

We zijn ondertussen al bijna twee maanden verder en de maatregelen zijn al enkele keren aangepast. Alle grote evenementen zijn tot en met 1 september afgelast en dus is helaas al duidelijk dat het flux festival dit jaar niet doorgaat niet doorgaat.

Tot 15 juni wordt er sowieso geen fysiek onderwijs gegeven op de UvA en daarom zal de congokamer ook tot 15 juni gesloten blijven. Dit houdt helaas in dat alle fysieke activiteiten tot 15 juni ook zijn afgelast.

De situatie na 15 juni is nog onduidelijk dus hier volgen nog updates over.

Ondertussen zijn er wel meerdere online activiteiten opgezet waar wij ontzettend blij mee zijn. Elke week zijn er verschillende online activiteiten en we hebben elke vrijdag vanaf 19.00 een borrel in de Congo discordserver. Houd voor de activiteiten goed de Facebook en de instagram in de gaten!

Als jullie nog vragen of opmerkingen hebben kunnen jullie altijd het bestuur benaderen in een reactie op deze mail.

We hopen dat iedereen gezond blijft en dat we jullie alsnog kunnen spreken!

24-03-2020

Gisteren heeft de overheid nieuwe maatregelen bekend gemaakt via een persconferentie, velen van jullie zullen dit gevolgd hebben. Naar aanleiding van deze nieuwe maatregelen zullen alle Congo evenementen tot 1 juni worden afgelast. Ook de congokamer zal tot 1 juni gesloten blijven.

Uiteraard vinden wij dit heel erg jammer maar de maatregelen zijn nodig om de volksgezondheid te beschermen en hier willen wij ons steentje aan bijdragen. Hiermee willen we jullie ook aanmoedigen om je aan de maatregelen te houden. Houd die 1.5 meter afstand en ga enkel naar buiten als het noodzakelijk is. Op deze manier kunnen we iedereen die een groot risico loopt beschermen.

Dat we geen fysiek contact kunnen hebben betekent natuurlijk niet dat we geen contact kunnen hebben. Sinds vorige week is er namelijk een digitale congokamer via Discord! Vanavond zullen we hier dan ook een digitale borrel hebben. Meer online activiteiten volgen, dus houd de social media in de gaten

We hopen dat iedereen gezond blijft en dat we jullie alsnog kunnen spreken!

16-3-2020

Sinds dit weekend zijn er verschillende nieuwe maatregelen getroffen om het verspreiden van COVID-19 tegen te gaan. Alle scholen en horeca zijn gesloten tot en met 6 april. Er zal dus geen onderwijs plaatsvinden op locaties van de UvA. Houd Canvas in de gaten voor online onderwijs, voor dit onderwijs geldt een digitale aanwezigheidsplicht. Ook stages komen waarschijnlijk snel stil te liggen, houdt hiervoor contact met jouw begeleider. 

Supermarkten en apotheken zullen altijd open blijven. De bevoorrading blijft ongehinderd doorgaan, daarom is het hamsteren van wc-papier en voedsel niet nodig.

De UvA is momenteel in overleg omtrent tentamens en BSA. Naar verwachting komt hier vrijdag concrete informatie over. 

De UvA gebouwen zijn nog open maar er wordt ten zeerste afgeraden om hier te studeren tenzij er geen andere optie mogelijk is en je geen klachten vertoont. 

Congo valt hier ook onder en dus zullen alle activiteiten tot en met 6 pril worden afgelast. Hiernaast geldt ook dat alle commissievergaderingen niet door kunnen gaan of via een conference call moeten verlopen. Dit houdt ook in dat de congokamer tot en met 6 april gesloten zal blijven. 

De volgende informatie bieden wij jullie aan vanuit de ASVA

—————————————————————————————————————————

Financiële gevolgen & Werken

Het verkrijgen van een studieschuld is natuurlijk niet fijn, maar mocht het mogelijk zijn dan raden wij aan voor de aankomende twee maanden extra bij te lenen om eventuele financieel negatieve consequenties op te vangen.

Wegens de maatregelen zal veel studentenwerk stil liggen wat problematisch kan zijn voor de financiële zekerheid de aankomende twee maanden. Voor verschillende groepen studenten zijn er andere mogelijkheden. Lees op deze websites meer over de specifieke stappen: 

https://www.declercq.com/kennisblog/flexwerkers-en-corona/

https://www.trouw.nl/economie/flexibele-arbeidskrachten-voelen-de-coronacrisis-als-eerste-in-hun-portemonnee~bb26e782/

Huisvesting

Woon je in een onzelfstandige studentenwoning en iemand in het huis heeft het Coronavirus, dan zijn er verschillende mogelijkheden. De besmette persoon moet in quarantaine, maar dit mag niet in een onzelfstandige woning. Dat betekent dat je zo snel mogelijk contact moet opnemen met de GGD en de woningcorporatie (DUWO, De Key, etc.) of huisbaas. In veel gevallen zal het mogelijk zijn om voor twee weken overgeplaatst te worden naar een zelfstandige studio om daar in quarantaine te gaan. De achterblijvende huisgenoten moeten gezamenlijk ook twee weken in quarantaine.

Internationale studenten, die wegens het virus, worden geëvacueerd naar hun land van herkomst krijgen de mogelijkheid om Short-stay contracten voortijdig te ontbinden met als einddatum 31 maart. Neem hiervoor contact op met de desbetreffende onderwijsinstelling en woningcorporatie voor meer informatie.

—————————————————————————————————————————

Hiernaast willen we jullie ook nog op het hart drukken om sociaal contact zoveel als mogelijk te vermijden. Zelfs als je zelf niet ziek bent of geen risico-groep bent kun je de verspreiding van het virus wel faciliteren. Om de risicogroepen wel te beschermen is het dus belangrijk dat iedereen zich aan de maatregelen houdt. 

Het is in deze tijd belangrijk dat we samen alles doen wat we kunnen om COVID-19 zo goed mogelijk onder controle te houden. Het is nu erg jammer dat alle activiteiten niet doorgaan, maar wij beloven jullie dat we hierna alles dubbel en dwars zullen inhalen. 

Voor vragen of opmerkingen kun je natuurlijk altijd mailen naar info@congo.eu

13-3-2020

Velen van jullie zullen het nieuws wel gevolgd hebben over de maatregelen rondom het COVID-19. Ook voor Congo betekent dit dat er maatregelen genomen moeten worden. Vanuit de UvA is al besloten om alle colleges en tentamens tot en met 31 maart te schrappen. Let op: alle bachelor- en masterprojecten en andere type stages of projecten binnen de onderzoeksgroepen gaan wel gewoon door. Overleg dit ook met je begeleider om samen tot een besluit te komen. De overheid noemt dat sociaal contact ten alle tijden moet worden gemeden ook heeft de UvA besloten om alle activiteiten, dus ook die van studieverenigingen, niet meer door te laten gaan. Als bestuur van Congo staan wij hier volledig achter. Dit heeft in ieder geval de volgende gevolgen voor Congo.

Alle in maart georganiseerde activiteiten van Congo worden geannuleerd, dit geldt ook voor alle borrels. Deze maatregel gaat vanaf vandaag in. De vrijmibeau van vandaag zal dus ook niet doorgaan. Hiernaast zullen ook alle commissievergaderingen niet doorgaan

Verder is de verenigingskamer op de UvA per direct gesloten. Er zullen dus ook geen diensten meer worden gedraaid door het bestuur of KamerCo

Als er verder nog ontwikkelingen zijn vanuit de UvA die betrekking hebben op Congo, zullen we jullie hierover met een extra mail op de hoogte houden. Verder zal deze pagina op onze website continue geüpdatet worden met verdere ontwikkelingen. Ook kan je al onze social media accounts in de gaten houden voor updates.

Verder hebben alle maatregelen natuurlijk ook effecten voor jou als student. De opleiding is bezig met het kijken naar alternatieven voor onderwijs en tentamens. Hierover krijg je zo snel mogelijk meer informatie van de opleidingsdirecteur of de desbetreffende docenten via de mail of canvas. De OpleidingsCommissie (OC) houdt dit in de gaten. Mocht je in het bijzonder tegen problemen aanlopen of heb je ideeën voor alternatieven, mail dan de OC

Biomedische wetenschappen: ocbmw@uva.nl
Psychobiologie: ocpsb-science@uva.nl
Biologie: ocbio-science@uval.nl

We hopen dat de opleiding jullie in de loop van volgende week meer duidelijkheid kan geven.

Als jullie nog vragen of opmerkingen hebben kunnen jullie altijd het bestuur benaderen in een reactie op deze mail.

Hopende jullie voldoende geïnformeerd te hebben,

Liefs,

Het 101ste bestuur