OnderwijsCie

Deze commissie organiseert iedere maand een interessante en actuele lezing, houdt zich bezig met het organiseren van bedrijfsbezoeken, waar jij misschien wel stage wilt gaan lopen of later komt te werken en ook leuk onderwijsgerelateerde activiteiten! Ook organiseert de OnderwijsCommissie in samenwerking met Commissaris Onderwijs jaarlijks Congo’s Onderwijsprijs, waarbij een docent in het zonnetje wordt gezet. Houd de site en Facebook pagina van Congo dus goed in de gaten om op de hoogte te blijven van aankomende activiteiten!

De OnderwijsCommissie bestaat momenteel uit 11 enthousiaste leden die de uitdaging aangaan om zich op educatief gebied in te zetten voor onze vereniging. Lijkt het jou ook leuk om in de commissie te komen of heb je vragen aan de commissie? Mail dan naar onderwijscie@congo.eu!

Op dit moment bestaat de OnderwijsCommissie uit:

Gillian Graven – Voorzitter
Xante Wilders – Secretaris
Rimke de Kroon – Hoofd Promotie
Laura Schwarz– Penningmeester
Koen Greuell
Katinka den Nijs
Charlotte van Roijen
Mainah Folkers
Geartsje Bakker
Malou Sprinkhuizen
Jochem van den Hoek

Hieronder volgt een uitleg van enkele activiteiten van de Onderwijscommissie:

Lezingen

Heb jij ook wel eens behoefte aan iets informatiefs naast jouw gebruikelijke colleges? Of wil jij gewoon jouw kennis verbreden? Om studenten Biologie, Bio-medische wetenschappen en Psychobiologie een bredere blik te verzorgen op hun studiegebied en om te enthousiasmeren organiseert de OnderwijsCommissie elke tweede dinsdag van de maand een interessante lezing. Voor deze lezing wordt een spreker uitgenodigd die onderzoek doet op het interessegebied van studenten van de drie studies van onze vereniging. In 2012 hebben we bijvoorbeeld hersenonderzoeker Dick Swaab uitgenodigd, Professor Kloosterman heeft ons ingelicht over de ontwikkelingen in de forensische wetenschap, maar er vond ook een buitengewoon boeiende lezing plaats over gevaarlijke parasieten die ons welzijn kunnen bedreigen door een onderzoeker van het AMC. De lezingen duren een uurtje en zijn toegankelijk voor alle studenten.

Bedrijfsbezoeken
Naast lezingen, organiseert de onderwijscommissie ook bedrijfsbezoeken! Tijdens deze bezoekjes gaan we bij een bedrijf langs dat werkzaam is in de wondere wereld van de Biologie. Behalve dat het natuurlijk uitermate boeiend is om een keer een rondleiding te krijgen in een bedrijf, zijn dit vaak ook ideale gelegenheden om een stageplek te scoren of handige contacten te leggen. We hebben bijvoorbeeld een bezoek gebracht aan Bejo Zaden, in Warmenhuizen. Dit is een Nederlandse organisatie die een van de grootste koplopers is als het gaat om zadenveredeling en transport. We hebben een rondleiding gekregen door de pakhuizen en een exclusieve rondleiding door de laboratoria van de afdeling Research and Development.

Onderwijsprijs
Congo’s Onderwijsprijs, opgericht in 2006, is een jaarlijkse prijs die namens studievereniging Congo door de Commissaris Onderwijs en de Onderwijscommissie wordt uitgereikt aan de beste docent van het jaar voor de studies Biologie, Psychobiologie en Biomedische Wetenschappen. De prijs is in 2013 door de Commissaris Onderwijs van het 94ste bestuur en de Onderwijscommissie nieuw leven ingeblazen. De winnaar van de Onderwijsprijs wordt bepaald door een nominatieronde en een stemronde onder studenten van de studievereniging.

De verkozen docent krijgt na de uitreiking van het beste onderzoeksvoorstel van het vak Academische Basisvaardigheden de Onderwijsprijs uitgereikt. De winnende docent krijgt de grote eer om op de wisselbokaal zijn of haar naam voor eeuwig gegraveerd te zien worden als de winnaar van de Congo Onderwijsprijs! Deze wisselbokaal is in zijn volle glorie te aanschouwen in de vitrine bij de TV en de molecuultafels op Science Park.

Workshop Lucide Dromen
In 2015 organiseerde OnderwijsCie ook een workshop lucide dromen, waar Harry Bont en Heleen Vrints (respectievelijk lifecoach en afgestudeerd Bio-Medica en daarnaast beiden gepassioneerd lucide dromers) hun persoonlijke ervaringen deelden en vertelden wat de wetenschap over het fenomeen te zeggen heeft.
De workshop bestond onder andere uit een groepsopdracht en meditatie onder begeleiding.

Winnaars
2013 Prof. dr. J. H. Ravesloot
2014 Dhr. dr. I.G. Sligte
2015 Dhr. drs. P.R. Assink

 

1 comment on “OnderwijsCie”

  1. Pingback: Open vergaderingen 2014 | Studievereniging Congo

Comments are closed.