BioloCo

De Biologische Commissie
De BioloCo is een commissie met allemaal leuke, grappige, interessante en uiterst aantrekkelijke mensen. Maar wat doen we eigenlijk? De BIOLOgische COmmissie heeft als doel om activiteiten en uitjes te organiseren met een educatief, biologisch en natuurlijk gezellig tintje. Dat betekend trouwens niet dat er alleen maar biologen bij onze commissie zitten, ook psychobiologen en biomedici zijn van de partij! We organiseren ieder jaar een (biologische) bierproeverij, voorheen bij ’t IJ en in 2015 bij de Prael, kon je een keer mee naar een rondleiding door de collectietoren van Naturalis en hebben we sinds twee jaar een Lenteweekend. Maar ook gaan we naar Micropia en Bodyworlds om de biomedische en psychobiologische kant van het leven te bekijken! Tijdens de maandelijkse vergaderingen gaan we altijd bij een BioloCo-lid eten en vergaderen, waar veel bier (of fris) en taart absoluut niet mag ontbreken! Daarnaast gaan we ook zo nu en dan samen eten en uitjes ondernemen omdat dat ook wel zo gezellig is!

Wil je meer weten, heb je leuke ideeën of heb je interesse om lid te worden van de BioloCo? (Ja doen!) Een mailtje sturen kan altijd! Ons e-mailadres is bioloco@congo.eu.

Houd ook Facebook in de gaten voor onze laatste activiteiten!

Een aantal activiteiten uitgelicht:

Biologische Bierproeverij
Elk jaar ontving Brouwerij ’t IJ ons voor een bierproeverij en een rondleiding. Afgelopen jaar, 2015, was deze activiteit in Brouwerij Prael. Dit is altijd een van onze drukst bezochte activiteiten, want zoals iedereen weet, Congo en bier gaan gewoon heel goed samen! Tijdens de rondleiding wordt uitgelegd hoe het bier wordt gebrouwen en daarna mogen we een biertje uitproberen. Leuk om mee te maken toch?!

Langs de lammetjes

In keer per jaar, ergens in schapril, neemt de BioloCo alle drukke studenten mee om heerlijk te ontspannen tussen de lammetjes. Bij deze activiteit kan je heerlijk gratis een dagje mee naar de boerderij waar je na een uurtje tussen de lammetjes, kalfjes en varkens rondlopen ook nog kan genieten van een koud biertje.

Leden
Tim Vervenne Voorzitter
Danique Hofs Penningmeester
Jerry Schouten PR
Vincent Ladru 
Geartsje Bakker
Jochem Rijk 
Tom van der Meer
Debbie Tesselaar
Adam Zeeman
Lissy Denkers
Quinten Mudde
Robin Moene
Amy de Leeuw
Anouk Lamé
Bo Schouten
Severiano Panneflek

1 comment on “BioloCo”

  1. Pingback: Open vergaderingen 2014 | Studievereniging Congo

Comments are closed.