ActieCie

10996518_10205692950515294_7568000618346823086_n

De Activiteiten Commissie (kortweg: ActieCie) is bekend van Ontdek je Plekje, beroemd om haar sporttoernooien en berucht om de epische kroegentochten.  De ActieCie is van alle markten thuis en dat voel je in al haar activiteiten. Niet minder weelderig zijn haar leden, een gezellige groep met een open instelling. In haar drie/vier-wekelijkse vergaderingen gaat het er heftig aan toe maar bovenal is er genoeg te eten.

Ook dit jaar weer is er een frisse groep mensen die zich inzet om Congo te voorzien van de meest originele uitstapjes en activiteiten. De ActieCie daagt je uit om ze allemaal bij te wonen, natuurlijk met al je vrienden van binnen en buiten Congo.

Naast haar commissieleden stelt de ActieCie ook vele anderen in de mogelijkheid om invloed te hebben. Goede ideeën zijn nooit mis en natuurlijk zijn wij er voor alle leden!

Ideeën, leuke weetjes of gewoon zin om ons te mailen? Dat kan!
Mail naar: actiecie@congo.eu.

De ActieCie doet van alles en nog wat, maar hier op een rijtje wat de ActieCie nou precies in zo’n jaar doet!

Kroegentocht stad – maart
Dit is een kroegentocht naar een stad die elk jaar weer verschilt! Het is een geweldige moment om eens een nieuwe stad te ontdekken en wat er allemaal buiten Amsterdam te beleven is! Of juist eens terug te gaan naar je “home town”, waar je de Congolezen eens laat zien hoe ze er feesten als beesten! Dus heb je een epische stad als herkomst? Overtuig ons en wie weet crashen we zometeen jou stamkroeg tot in de late uurtjes! Afgelopen edities waren:
2016: Rotterdam
2015: Nijmegen
2014: Eindhoven (Carnaval!)

Voetbaltoernooi – april/mei
Het voetbaltoernooi is een mooie traditie, waar de ActieCie ook eens haar andere kant laat zien. Want na een aantal drank gerelateerde evenementen is het ook wel eens leuk om dit er weer af te sporten! Het toernooi bestaat uit wedstrijden van 5 spelers tegen 5. En de winnaar krijgt natuurlijk een mooie prijs! Er doen heel wat Congo teams mee, zoals commissies en een bestuurs team, maar ook andere studieverenigingen doen vaak mee met een team! De afgelopen jaren heeft Congo steeds naast de 1e plek gegrepen, breng jij daar verandering in?

Ontdek je plekje – juni
Aan het begin van de avond worden er groepjes gevormd en ga je per groepje een random plek prikken op de kaart van Nederland. Naar dat “gehucht” zal je vervolgens met je groepje reizen en aan de hand van een fotospel een prachtige avond beleven! Niks hoeft, alles mag, be there or be square.

Eerstejaarskroegentocht, Amsterdam – september
Deze kroegentocht is speciaal bedoeld om de eerstejaars een aantal kroegen te laten leren kennen in Amsterdam. Natuurlijk zijn andere leden/mensen ook welkom! 1e jaars kroegentocht is altijd een enorm succes! In 2015 waren we maar liefst met 100 mensen! Erg leuk om in een complete lege kroeg in één keer een stampvolle kroeg te maken en natuurlijk een goed feestje neer te kunnen zetten!

Open podium – december
Open podium is een evenement, waar de naam strenger klinkt dan dat het daadwerkelijk is. Bij dit evenement mag je namelijk alles doen! Er worden altijd serieuze toneelstukken opgevoerd en liedjes gespeeld. Maar ook minder serieuze toneelstukken die meer bedoeld zijn als grapje worden meestal door commissies opgevoerd. Iedereen mag zich opgeven en iedereen mag komen kijken! Ook de ActieCie voert altijd een act op, en vanwege het feit dat Open podium altijd rond sinterklaas is, is onze act altijd gerelateerd aan Sinterklaas!

Schaatsen – januari
In 2013 hebben we voor het eerst een schaats evenement georganiseerd, omdat we vonden dat de ActieCie best nog een sport activiteit mag organiseren! ActieCie is altijd opzoek naar nieuwe uitdagingen en probeert daarom ook altijd zeer vernieuwende activiteiten te organiseren. Deze activiteit is zo’n groot succes geweest dat we hebben besloten het door te zetten, dus ook in 2016 zullen we weer op de schaatsbaan staan, want wie vind het nou niet leuk om even een rondje te schaatsen?!

Dit alles wordt mogelijk gemaakt met een groep super toffe leden die voor alles open staan. De ActieCie zorgt met al haar uitstapjes en activiteiten voor een goede balans in uitgaan, chillen en sporten. We dagen je daarom uit om alle uitstapjes en activiteiten bij te wonen, natuurlijk met al je vrienden van binnen én buiten Congo.

Naast haar commissieleden stelt de ActieCie ook vele anderen in de mogelijkheid om invloed te hebben. Lijkt dit je wel wat en wil je ook bij de ActieCie of heb je goede ideeën mail dan naar actiecie@congo.eu

De ActieCie bestaat momenteel uit:

Mariëlle Gevers Voorzitter
Mafalda van Dissel Penningmeester
Eveline Nel Promotie
Annemarie Westermann
Daniel Geisler
Denise de Ronde
Jim Nijlant
Johan Diepstraten
Kelly Hoogervorst
Machiel Cligge
Martijn Piet
Merel Schouten
Nikki Smit
Rick Hogenboom
Vivian Jongejans

1 comment on “ActieCie”

  1. Pingback: Open vergaderingen 2014 | Studievereniging Congo

Comments are closed.