loader-logo

HET 100STE BESTUUR

Koen Ronteltap – Voorzitter

Drie jaar geleden heb ik besloten om mijn studieloopbaan te vervolgen in Amsterdam. In dit jaar begon ik aan de studie Psychobiologie en leerde ik ook voor het eerst onze mooie vereniging kennen. Ik ben echter pas een jaar later, mede vanwege mijn verhuizing van Oegstgeest naar Amsterdam, actiever betrokken geraakt bij Congo. In dit jaar ben ik onderdeel geworden van de KookCie en de LustrumCie. Verder heb ik mij voor menig zaken binnen de vereniging ingezet. Hier heb ik erg veel plezier en voldoening uit gehaald. Het belang van Congo is voor mij glashelder geworden uit de banden die ik opgebouwd heb met de leden en alles wat onze prachtige vereniging draaiende houdt. Hierdoor heb ik de beslissing genomen om aan de procedure voor het 100ste bestuur mee te doen. Ik voel me zeer vereerd dat de leden het vertrouwen in mij hebben om als voorzitter van dit bestuur te dienen. Ik heb ontzettend veel zin in het komende jaar om met vijf topmeiden niet alleen een prachtig lustrum te vieren, maar ook om de vereniging in goede banen te leiden en onze eigen invulling te geven aan de vereniging. Wat kan ik zeggen… Ik heb er gewoon ongelofelijk veel zin in!

Noah van de Bunt – Secretaris

Alweer tweeënhalf jaar geleden verliet ik mijn “geliefde” dorpje Drunen om op avontuur te gaan in de grote stad. Ik wist totaal niets van verenigingen, corps of zangkoor, ik wist niet dat het verschillende dingen waren, maar ik wilde wel toneel gaan doen. Automatisch rolde ik eigenlijk de ToneelCommissie in, en daarmee Congo. Het hek ging van de dam, ik was op elke borrel en bijna elke activiteit. Later voegde ik me ook bij een kersverse LustrumCie, waar ik al een tijdje Hoofd Extern ben. Daarna sloot ik me ook aan bij de AlmanakCie, waar ik trotse voorzitter van ben. Vanaf het begin van de organisatie van het lustrum ben ik er dus al bij geweest, het wordt een fantastische mijlpaal. De balans tussen studeren en Congo werd steeds moeilijker voor me, dus wat is er dan beter om een jaar lang vol voor Congo te kiezen? Ik heb heel veel zin om me het hele jaar op Congo te focussen en het tot een waardig lustrumjaar te maken

Eveline Nel – Penningmeester

Ondertussen alweer meer dan drie jaar geleden ben ik als achttienjarige begonnen met mijn eerste Intreeweek. Ik was ongeveer gelijk wel enthousiast over Congo en de mensen daarbinnen, welke ik leerde kennen door mijn Intreeweekmama’s die ons mee de Amstel 54 in sleepten. Daarna heb ik mij vrij snel aangesloten bij mijn eerste commissie binnen Congo: de EerstejaarsCie. Ik vond Congo toen nog leuker en wilde er graag meer tijd in gaan steken. Ik ben dit ook gaan doen door het jaar daarna lid te worden van de ActieCie. Ik heb daar toen een functie gekregen als PR. Het jaar daarop ben ik ook bij de LustrumCie gegaan, en voorzitter geworden van de ActieCie. Dit smaakte voor mij nog steeds naar meer, en ik wil daarom graag een jaar fulltime aan Congo wijden door een bestuursjaar in te gaan. Dit lijkt mij een hele leuke uitdaging, en ik denk dat ik als teamplayer, met een serieus kantje, een goede toevoeging kan zijn aan het bestuur. Ook heb ik passie voor Congo, en een liefde voor haar leden, die ik op deze manier zou willen uiten. Hopelijk kan ik andere mensen ook zo enthousiast maken voor Congo als ik nu ben in het aankomende jaar!

Agnes Admiraal – Commissaris Onderwijs

Als eerstejaars was ik gelijk al verkocht aan Congo. Ik vond de borrels en activiteiten zo leuk dat ik me na een aantal maanden al uitschreef bij mijn studentenvereniging om meer aandacht te besteden aan Congo. Ik vond Congo fantastisch en merkte al snel dat ik meer wilde dan alleen aanwezig zijn op de activiteiten, dus meldde ik me aan voor de WeekendCie, OnderwijsCie en IntroCie. Hoe meer inzicht ik kreeg in de vereniging, hoe leuker het werd. Dit is ook de reden dat ik me heb aangemeld voor bestuur. Naast de gezelligheid wil ik graag meer insight en me nog harder kunnen inzetten voor onze vereniging. Ik wil ervoor zorgen dat iedereen er net zoveel van kan blijven genieten als ik. Ik kijk in ieder geval al heel erg uit naar het bestuursjaar!

Judith Westerhuis – Commissaris Activiteiten

Anderhalf jaar geleden ben ik vanuit Zwolle naar Amsterdam gekomen om met veel enthousiasme en goede moed te beginnen aan het studentenleven. Toen ik met Psychobiologie begon was mijn plan om mij in het eerste jaar volledig te focussen op de studie en geen actief lid te worden. Echter heb ik dit principe gelijk overboord gegooid toen ik kennismaakte met Congo. Vanaf het begin ben ik actief geweest bij de Toneelcommissie, en later ook bij de Facultaire Introductiecommissie en de Onderwijscommissie.

Tijdens het organiseren van activiteiten binnen deze commissies ben ik er achter gekomen dat ik het contact met verschillende commissies heel leuk vind, om zo de commissies beter te leren kennen en toffe activiteiten te kunnen neerzetten. Dit jaar hoop ik  toegankelijk aanspreekpunt voor leden te zijn, om er zo met z’n allen een mooi lustrumjaar van te kunnen maken.

Ishara Merhai – Commissaris Extern

In 2016 begon ik ietwat huiverig aan mijn studie Biologie aan de UvA, ik had hiervoor in België gestudeerd en ben hier vanwege een nare ervaring toen mee gestopt. Ik schreeuwde nog net niet van de daken dat ik het dit keer wel een positieve ervaring wilde maken en dat is tot nu toe zeker gelukt. Na een ontzettend leuke studiereis naar Boedapest werd ik uiteindelijk actief lid bij Congo. Ik begon bij de PaparaCie, daarna volgde al snel de CarrièreCie en uiteindelijk kwam daar als laatste de LustrumCie bij. Ik ben ontzettend gelukkig dat ik nu als Commissaris Extern mij nog meer mag en kan gaan inzetten voor een vereniging die voor mij een warm en welkom bad was toen ik naar een nieuwe stad verhuisde en eerlijk gezegd best wel bang was voor alles wat op mij af zou komen.

Ik kijk er enorm naar uit om het komende jaar mij bezig te houden met de online kanalen van Congo, nieuwe samenwerkingen op te zetten en om een goede band te behouden met alle contacten die we hebben.