Kandidaten 101ste bestuur

De voorstelbesturen zijn als volgt:

Amber Cornelissen

Hey Congolezen!

Ik ben Amber en ik ben tweedejaars psychobioloog. Het begon allemaal toen ik naar de Intreeweekborrel ging in mijn eerste jaar. Hier ontdekte ik een sfeer die ik niet eerder had ervaren maar waar ik me meer thuis voelde dan ooit. Dus toen was ik er ineens elke week. Hierna was het alleen maar logisch om me bij een commissie te voegen, en als eerstejaars was de EerstejaarsCie natuurlijk ideaal. Sindsdien heb ik ook de FICie gedaan en aangezien ik na een jaar de EerstejaarsCie nog niet achter me kon laten mag ik me hier momenteel de voorzitter van noemen. Het actief zijn in deze commissies heeft me laten zien dat ik veel plezier en energie haal uit het organiseren van activiteiten voor Congo, hierdoor leek het doen van een bestuursjaar de volgende logische stap. Zo kan ik een jaar lang ál mijn tijd in Congo stoppen.

Net zoals ik voor mezelf altijd een strakke planning en lege mailbox heb kan ik dit ook voor Congo volhouden. Hiernaast is schrijven altijd al mijn hobby geweest en kan ik deze creativiteit goed gebruiken binnen de functie Secretaris.

Hiernaast zou ik diezelfde creativiteit kwijt kunnen in de functie Commissaris Extern en weet ik zeker dat genoeg enthousiasme en overtuigingskracht heb om ook externe partijen te laten zien hoe leuk Congo is. 

Kortom, het lijkt me ontzettend leuk om een jaar lang al mijn tijd in Congo te steken en ik hoop jullie allemaal op de verkiezingsALV te zien!

Bowine Roodenburg

Ik ben Bowine Roodenburg, 20 jaar en tweedejaars psychobioloog. Vorig jaar verliet ik het rustige Wassenaar om in Amsterdam te gaan wonen met het idee om in mijn tweede jaar bij het corps te gaan. Dit is wat anders gelopen doordat ik actief werd bij de EerstejaarsCie, waar ik nu voorzitter van ben. Daarnaast ben ik de huidige voorzitter van de CongresCie en zit ik bij de BoekenCie. Kortom, Congo heeft me gegrepen en ik blijf met liefde bij deze mooie vereniging. 
Doordat ik steeds actiever werd ging ik nadenken, is het niet vet leuk om een bestuursjaar te gaan doen? De diverse activiteiten en fijne mensen laten iedereen hier thuis voelen en dat is waarom graag in het bestuur wil gaan. Ik denk dat ik een goede toevoeging ben met mijn ontzettende enthousiasme en besluitvaardigheid. Graag wil ik de vereniging helpen met makkelijker toegankelijk worden voor nieuwe leden zodat ze zich hier ook gaan thuisvoelen. Ook wil ik de contacten binnen het bestuur zo open mogelijk houden en daarmee de werksfeer goed houden. Goed contact met de leden is natuurlijk belangrijk en ik ben altijd in voor een babbel. Mocht je nog iets willen weten kan je me altijd aanspreken, ik ben langzaamaan meubilair aan het worden in de CK en ben vaak te vinden op de borrel. Ik kijk erg uit naar komend jaar en we gaan er samen iets tops van maken!

Lynn Hendriks

Twee jaar geleden ben ik vanuit mijn kleine dorpje in Drenthe verhuisd naar Amsterdam. Hier begon ik aan een nieuw avontuur: Psychobiologie studeren aan de UvA. Een nieuwe start, waar ik in mijn eerste jaar een groep leuke Congolezen lerende kennen. Congo werd zo aan me voorgesteld en ik was verkocht. Na een jaar met aardig wat Congo-activiteiten en eindelijk een vast stekkie in Amsterdam, was ik niet meer weg te krijgen bij de borrel. In mijn tweede jaar werd ik actief en ging ik bij de AlmanakCie, daarna volgden de FICie en de BarCo. Congo heeft de overstap van mijn thuisthuis naar Amsterdam een waar feest gemaakt. De afgelopen jaren heb ik heel veel mooie herinneringen gemaakt, die ik niet zou hebben zonder Congo. Mijn enthousiasme en liefde voor Congo blijven maar groeien en ik wil hier graag meer mee doen.  Een bestuursjaar klinkt als de perfecte manier om dit allemaal te uiten naar onze mooie vereniging. Beide functies die voor mij gekozen zijn, lijken me extreem leuke uitdagingen en als een luisterende teamplayer, denk ik een goede aanvulling te kunnen zijn voor het komende bestuur.

Marije Keijzer

Hey allemaal!Ik ben Marije Keijzer, tweedejaars psychobioloog en 19 jaar oud. Toen ik vorig jaar begon met mijn studie, wist ik amper wat een studievereniging was. Ik hoorde steeds meer van Congo, en besloot dus mee te gaan op het Eerstejaarsweekend. Hier ben ik voor het eerst enthousiast geraakt om actiever bij Congo te worden. Zo ben ik in de EerstejaarsCie terechtgekomen. Vervolgens ben ik halverwege het jaar penningmeester geworden van de IntroCie. Dit omdat ik graag meer verantwoordelijkheid wilde en mensen enthousiast wilde maken voor Congo, bij de activiteit die mij ook zo enthousiast had gemaakt. Tegen het einde van het jaar begon ik me echt thuis te voelen in de CK en bij Congo in het algemeen. Sinds dit jaar zit ik ook nog bij de WeekendCie.
Congo blijft voor mij naar meer smaken, ik zou er veel meer tijd in willen steken dan ik nu heb. Het liefst zou ik dit full-time doen, vandaar dat ik voor een bestuursjaar ga! Ik denk dat ik een goede toevoeging aan het bestuur zou zijn omdat ik een echte teamplayer ben die goed kan bemiddelen waar nodig. Daarnaast zou ik goed als Commissaris Onderwijs of Commissaris Extern kunnen functioneren omdat ik Congo goed kan representeren richting de buitenwereld (de faculteit of bedrijven). Door mijn enorme enthousiasme en passie voor Congo denk ik dat ik hen een Congo kan laten zien hoe ik hem zelf ook ervaar. Mijn doel is dan ook het overbrengen van dit enthousiasme naar eerstejaars, om hen sneller thuis te laten voelen bij onze mooie vereniging. 

Sytske Schep

Ik weet nog dat ik voor de eerste keer bij een Congoborrel was. Ik was een maandje of twee eerstejaars en mijn gloednieuwe kamer op de RXL bevatte niets anders dan een matras en een slaapzak. Gepaard met goede moed en natuurlijk Lynn aan mijn zij, ben ik de Nota Bene (toen de stamkroeg) in gewandeld. Daar zijn wij met open armen ontvangen, en vanaf die dag zijn we eigenlijk niet meer weggegaan. Twee jaar later staan we, toevallig allebei, hier.  

Inmiddels ben ik derdejaars, en ben ik actief in de Almanakcommissie, de Redactiecommissie en de Facultaire Introductiecommissie en ben ik deel van de ALV- en begrotingswerkgroep. Ik merk dat ik steeds meer van mijn tijd in Congo stop, en steeds minder in mijn studie. Ik vind Congo een prioriteit en dat heeft mij ertoe aangezet een bestuursjaar te doen.

Ik sta in de besturen op de functies Secretaris en Commissaris Onderwijs, twee functies die mij dicht aan het hart liggen, en waar ik denk dat ik uitgedaagd kan worden op meerdere vlakken. Ik denk dat ik vanuit beide functies veel voor de vereniging kan terugdoen, door mijn hardwerkende houding, mijn kritische blik en mijn passie voor Congo in te zetten.

Heb je nog vragen, of wil je gewoon even met mij kletsen? Kom eens langs op een borrel, of neem een kijkje in de CK!

Tim Koomen

Ik ben Tim Koomen, 21 jaar oud en derdejaars psychobioloog. Tijdens mijn intreeweek werd ik helemaal verleid door mijn Intreeweekmoeder om lid te worden van de FeestCie. Ik vond (en vind) het erg gezellig om onderdeel te zijn van een commissie waarbij je grote evenementen kan organiseren en iedereen glimlachend kan zien genieten van zijn of haar avond. In mijn eerste jaar werd ik al snel actiever in de FeestCie, door de rol van penningmeester op me te nemen. Hierdoor kwam ik meer in contact met het bestuur van Congo en de leden, wat langzamerhand mijn interesse opwekte om deel te worden van het bestuur. Momenteel ben ik voorzitter van de FeestCie en hiernaast ook eerstejaars lid van de
ActieCie.
Als penningmeester moet je veel contact onderhouden met de commissiepenningmeesters. Dit zal ik in goede banen kunnen leiden door mijn empathische en sociale persoonlijkheid, met als doel het creëren van een efficiënte en veilige werkomgeving. Je hebt hiernaast ook de verantwoordelijkheid om geldgerelateerde zaken binnen Congo georganiseerd te houden. Met mijn taken binnen de FeestCie, heb ik leren omgaan met verantwoordelijkheid en daarnaast ook de “need” gekregen om de geldzaken in orde te houden.
Tenslotte, tijdens de afgelopen evenementen als FeestCie-voorzitter heb ik gemerkt dat het plezier van de leden voor mij het allerbelangrijkste is. Dit zal ik meenemen in mijn bestuursjaar om ervoor te zorgen dat jullie, de leden, een top jaar zullen hebben.

Thomas van Genderen

In 2016 verloor ik als jonge psychobioloog mijn hart aan Congo in de EerstejaarsCie. De borrels, activiteiten en onze Congokamer werden al snel mijn thuis. Mijn passie ligt sindsdien bij Congo en diens leden, vandaar dat ik altijd al mijn bijdrage heb willen leveren aan de vereniging. Tegenwoordig ben ik te vinden bij de FICie, LiftCie, PaparaCie en de ALV-werkgroep. Dit jaar is het tijd voor de volgende stap en wil ik de volgende Commissaris Extern zijn die zich vol passie en vaardigheid voor Congo inzet. Als CE ga ik mij inzetten om ons professioneel en enthousiast te presenteren aan de buitenwereld. Acquisitie en evaluatie heb ik geleerd tijdens mijn banen in de werving en het ziekenhuis als patiëntencontact. Met mijn vlotte babbel ga ik naast financiële steun ook directe hulp van bedrijven verzamelen voor de leden. De PaparaCie heeft mij geleerd mijn creativiteit te gebruiken voor vormgeving en Ishara heeft mij geïnspireerd om creatief te kijken naar wat een Commissaris Extern voor de vereniging kan doen. Ik werk goed in een team en breng een nieuwe blik en oplossingen op tafel.

Jullie kennen mij als Toto. Ik ben 21 jaar en ik wil aankomend jaar mijn passie voor vormgeving en gezelligheid volledig voor jullie inzetten. Tot zo in de Congokamer!